Gomezova je na glasbeno prizorišče resneje zakorakala s svojo uspešnico Love You Like a Love Song. Foto: EPA
Gomezova je na glasbeno prizorišče resneje zakorakala s svojo uspešnico Love You Like a Love Song. Foto: EPA
Selena Gomez
Rusko občinstvo je najverjetneje še ne bo videlo kmalu. Foto: EPA

Pevka in igralka, ki se je uveljavila predvsem s svojo igro v Disneyjevi seriji Čarovniki s trga Waverly in polnila rumene medije kot (zdaj že nekdanje) dekle Justina Bieberja, je v okviru svoje nove svetovne turneje želela nastopiti tudi v Rusiji. Pot od Sankt Peterburga bi jo morala voditi mimo Minska (Belorusija) in Kijeva (Ukrajina), toda vsi trije nastopi so bili zdaj odstranjeni z njenega urnika, je poročala spletna stran Billboard.

Organizatorji turneje verjamejo, da so prošnjo za vizum v Rusiji zavrnili zaradi njihovega novega zakona, ki prepoveduje promoviranje netradicionalnih partnerstev. Gomezova je namreč v preteklosti odprto podprla pravice istospolno usmerjenih in se pri tem pridružila boju Madonne in Lady Gaga.

A zvezdnica kljub temu še vedno načrtuje izlet v Rusijo. K temu jo je navdihnil aktivist za pravice istospolno usmerjenih ljudi John Becker, ki je sprožil peticijo, v kateri je zahteval, da Gomezova kljub temu nastopi v Rusiji. Po novici, da so njeni koncerti odpovedani, je peticijo podpisalo že 10.000 podpisnikov. "Ruska vlada se jasno zaveda, kako si uničuje ugled s svojim razvpitim zakonom," je napisal Becker na blogu Bilerico.com.