Leta 2010 je Sean Justinu podaril avtomobil, vreden 360.000 ameriških dolarjev, glasbeni in modni mogotec pa se je kritik zaradi (pre)dragocenega darila za najstniškega sina branil z besedami:
Leta 2010 je Sean Justinu podaril avtomobil, vreden 360.000 ameriških dolarjev, glasbeni in modni mogotec pa se je kritik zaradi (pre)dragocenega darila za najstniškega sina branil z besedami: "Menim, da je prav, da svojim otrokom dam, kar koli želim dati." Foto: EPA

Kritiki obsojajo potezo Combsa mlajšega, saj bi moral po njihovem mnenju štipendijo prejeti kateri drugi študent s slabšim finančnim stanjem.

Justin Dior Combs končuje šolanje na zasebni newyorški katoliški šoli Iona, svoje izobraževanje pa bo nadaljeval na kalifornijski univerzi UCLA, kjer bo letno prejel štipendijo 54 tisoč ameriških dolarjev.

18-letni Justin Dior je dejal, da si je štipendijo zaslužil, na svojem Twitterjevem profilu je tako zapisal: "Ne glede na okoliščine sem si to štipendijo zaslužil ... in KONEC!!!"

Kalifornijska univerza je v sporočilu za javnost napisala, da športne štipendije študentom podeljujejo izključno zaradi njihovih atletskih sposobnosti, in ne na podlagi njihovega finančnega stanja. Dodali so še, da se te štipendije ne krijejo iz državnih sredstev, temveč denar za njih črpajo iz UCLA-jevega atletskega sklada - denar se vanj steka s prodanimi vstopnicami, od zasebnih partnerjev, iz pogodb z medijskimi hišami, z zasebnimi donacijami ...

Tudi ta podatek ni ustavil kritikov, ki so dejali, da bi Sean Combs lahko plačal šolanje sinu in bi tako odprl prostor še kakšnemu drugemu študentu, piše Reuters. UCLA letno podeli 285 štipendij.