Sofia pravi, da je dovolj samozavestna, da se lahko pošali na svoj račun. Foto: Reuters
Sofia pravi, da je dovolj samozavestna, da se lahko pošali na svoj račun. Foto: Reuters
Sofia Vergara
Vrtenja na podstavku ji mnogi niso oprostili. Foto: Reuters

"Nimam se kaj pritoževati, imam vlogo v priljubljeni televizijski nadaljevanki, v kateri govorim z neumnih naglasom. Nehvaležno bi bilo, da bi se pritoževala, saj so z mano vedno ravnali kot s kraljico. Seveda svojih možnosti ne morem primerjati z Američankami ali belkami na splošno, ampak stvari se spreminjajo. Problem ni v direktorjih ali televizijskih mrežah, ampak v scenaristih, saj je premalo scenarijev, ki bi bili namenjeni Latinskoameričanom. Če bi scenarije pisali Latinskoameričani, se bi stvari šele začele spreminjati," je o pomanjkanju raznolikosti v Hollywoodu povedala Sofia Vergara, a hkrati dodala, da se ji stvari ne zdijo tako slabe, kot jih opisujejo nekateri.

Sofia: Stvari ne jemljem smrtno resno
42-letnica je veliko prahu dvignila tudi z izjavo, da ne razume, zakaj ženske moti, če se jih obravnava zgolj kot predmet poželenja. "Nikoli nisem razumela žensk, ki jih moti objektivizacija. Ne pustim se vsej tej drami, ki se zganja okoli tega, in se na ta račun zato pogosto šalim," je povedala. "Dovolj sem samozavestna, da stvari ne jemljem tako resno in se lahko smejim sama sebi. Moj mož je v filmu igral striptizerja - mislite, da je bil užaljen zaradi objektivizacije? Meni se je zdelo nadvse smešno."

Sicer pa ni prvič, da so igralki očitali, da ženskam ne dela usluge in ne razume, da ima ravno objektivizacija žensk v medijih negativen vpliv na zdrav razvoj deklet. Že lani je na emmyjih dvignila veliko prahu, saj se je na odru med govorom predsednika Akademije televizijskih umetnosti in znanosti Brucea Rosenbluma v oprijeti beli obleki kot trofeja vrtela na podstavku. Čeprav se je takrat pred kritikami branila, da gre zgolj za šalo na svoj račun, ji mnogi spodrsljaja niso oprostili, zamero do igralke pa bodo zaradi zadnje izjave zagotovo le še poglobili.