Stephen Fry je angleški igralec, pisatelj, pesnik, novinar, režiser, televizijski voditelj in še kaj. Foto: EPA
Stephen Fry je angleški igralec, pisatelj, pesnik, novinar, režiser, televizijski voditelj in še kaj. Foto: EPA

Potem ko je britanski Sun razkril, da bo 57-letni zvezdnik z Otoka skočil v zakonski jarem s 30 let mlajšim pisateljem - zahtevek za poroko sta vložila 23. decembra v Derehamu -, Stephenu ni preostalo nič drugega, kot da prizna, da s partnerjem nameravata v bližnji prihodnosti izreči usodni da. Elliott in Stephen, ki sta v zvezi od lanskega poletja, se "morata" poročiti v roku enega leta, ko poteče prijava.

Novico o poroki je Fry razkril prek Twitterja, ni pa se pozabil niti zahvaliti vsem svojim zvestim oboževalcem: "Hvala vsem skupaj za podporo in čestitke, res so me ganile."

Neimenovani vir je za Sun povedal, da je Spencer Fryju, ki so mu pred 20 leti diagnosticirali bipolarno motnjo, leta 2012 je celo skušal narediti samomor, vrnil nasmešek na obraz in voljo do življenja.

Oče Elliotta Spencerja Robert, ki je star prav toliko kot bodoči zet, je za medije na kratko pokomentiral, da je družina zelo srečna zaradi poroke.

Borec za pravice gejev
Fry, ki je zaslovel skupaj s Hughom Lauriejem s humorističnimi TV-serijami A Bit of Fry & Laurie in Jeeves and Wooster, nikoli ni skrival svoje spolne usmerjenosti in se zavzema za enakost gejev, posnel je celo dokumentarni film, ki govori o homofobiji.

"Če imate takšne izkušnje kot jaz, bi bilo hudobno, če jih ne bi delil tam, kjer so lahko uporabne. Eden zgovornih primerov je razkritje, da sem gej, kar sem storil, ko je bila to še redkost," je povedal Stephen v preteklosti.