Robert Downey Jr. je že drugo leto zaporedoma zasedel vrh Forbesovega seznama. Foto: EPA
Robert Downey Jr. je že drugo leto zaporedoma zasedel vrh Forbesovega seznama. Foto: EPA

Večino denarja je 49-letnemu igralcu prinesel tretji del Iron Mana, ki je na blagajnah zaslužil 1,2 milijarde dolarjev. Forbes je ob razkritju rezultatov zapisal, da Robert kot "železni" mož ostaja gonilna sila štirih Marvelovih največjih uspešnic, med njimi tudi Maščevalcev.

Na drugo mesto se je po lanskem petem mestu povzpel 42-letni igralec Dwayne "The Rock" Johnson, ki smo ga videli v filmu G. I. Joe: Maščevanje ter v filmu Hitri in drzni. Med junijem 2013 in junijem 2014 je njegov bančni račun "težji" za 52 milijonov dolarjev. Trojico najbogatejših igralcev v Hollywoodu končuje zvezdnik filmov Prekrokana noč, Ameriške prevare in Za dežjem posije sonce Bradley Cooper - njegov letni zaslužek znaša 46 milijonov.

39-letni "volk z Wall Streeta" Leonardo DiCaprio je na četrtem mestu z zaslužkom 39 milijonov dolarjev, nastopil je v dveh uspešnicah - v prej omenjenem Volku z Wall Streeta in v Velikem Gatsbyju. Avstralski igralec Chris Hemsworth, ki smo ga videli v filmu Thor, je v enem letu zaslužil 37 milijonov dolarjev.

V drugi "peterki" največjih zaslužkarjev v Hollywoodu so se znašli: Liam Neeson (36 milijonov), Ben Affleck (35 milijonov), Christian Bale (35 milijonov), Will Smith, (32 milijonov) in Mark Wahlberg (32 milijonov).