Diazova se je v novem filmskem podvigu spopadla s svojim strahom petja v javnosti. Foto: Reuters
Diazova se je v novem filmskem podvigu spopadla s svojim strahom petja v javnosti. Foto: Reuters
Benji Madden
Ameriške medije je v zadnjem tednu preplavila novica, da naj bi bila Diazova zaročena s kitaristom in pevcem skupine Good Charlotte (na fotografiji levo). Foto: EPA

"Ne iščem moža in ne sanjarim o poroki. Prav tako pa se niti ne trudim, da ne bi hotela vsega," je dejala Diazova v nedavnem intervjuju za revijo Marie Claire. "Živim, ampak ne razmišljam, kaj bi smela in česa ne bi smela početi v življenju," se je razgovorila igralka, ki se bo v naslednjih mesecih predstavljala s filmsko priredbo znamenitega broadwajskega muzikala Annie.

42-letnica je spregovorila tudi o teži pričakovanj družbe, ki vključuje tudi to, da ima ženska družino. "Živimo v družbi, v kateri imajo vsi otroke, in ti ljudje hočejo, da jih imajo tudi vsi ostali okoli njih," je dejala Diazova. "Kulturno prepričanje je, da naj bi bili zvezdniki podobni navadnim ljudem, zato ti sklepajo: 'Imam otroka, zakaj ga nima ona.'"

Golota kot del službe
Po njenem mnenju družina pride, ko pride. Svobodomiselno pa ne gleda le na življenje, ampak tudi na kariero. Tako nima prav nobenih zadržkov pri slačenju pred kamero. "Ljudje so že videli mojo zadnjico. Ne nasprotujem goloti, če je del zgodbe. Naredila bom vse, kar je treba, če je prava stvar," je še dodala Diazova.

V novem projektu, ko je zaigrala v vlogi gospe Hannigan v Annie, se je spopadla s svojim strahom - petjem. "Obstajata dve stvari, ki me ju je strah: višine in petja v javnosti. Skakala sem že iz letal, gledala čez previse, ampak ne za to, da bi premagala svoje strahove, toda da bi se z njimi spopadla," je povedala. Toda strahov ni premagala z nasmeškom, kot je priznala, je ob tem panično jokala, kar je njene soigralce nasmejalo do solz.