Whitney se je na zavodu za zdravljenje odvisnosti od mamil zadnjič pojavila maja lani. Foto: Reuters
Whitney se je na zavodu za zdravljenje odvisnosti od mamil zadnjič pojavila maja lani. Foto: Reuters

V njem so zapisane podrobnosti o pevkinih zadnjih urah, preden je 11. februarja letos umrla v kopalni kadi v hotelski sobi v Los Angelesu, poroča Associated Press.

Pevka se je na večer pred podelitvijo glasbenih nagrad grammy pritoževala, da jo boli grlo, zato ji je njena asistentka predlagala, naj si privošči kopel. Še preden pa se je le-ta vrnila, se je pevka že utopila.

Preiskovalci, ki so pregledali hotelsko sobo, so v kopalnici našli žličko, na kateri so bili kristalčki, in na eni od polic bel prah. V poročilu, ki je izšlo skoraj dva meseca po smrti 48-letnice, ni izrecno zapisano, za katero snov gre. Kokaina, ki so ga sicer našli v pevkini krvi, ne omenjajo.

Predstavnik mrliškega oglednika za stike z javnostjo je pred dvema tednoma v izjavi za javnost dejal, da je vzrok smrti utopitev in učinki aterosklerotične bolezni srca ter uživanja kokaina. Obdukcija je pokazala, da je imela Whitney poškodovano nosno sluznico, kar kaže na kronično uživanje kokaina.

Posledica tega naj bi bili tudi strdki v arterijah, ki so omejevali pretok krvi. Kokain namreč dokazano povzroči zožitev žil, ki prehranjujejo srce, zato v njih lahko nastane strdek.

Izsledki toksikološke analize pa so razkrili, da je Houstonova uživala tudi marihuano, pomirjevala in zdravila proti alergiji, ki pa naj ne bi bili krivi za njeno smrt. Znakov alkohola v njeni krvi ni bilo, na kar so sprva namigovali mnogi.

Whitney se je z odvisnostjo borila več let. Njeni prijatelji in družina pa so bili prepričan, da ji gre na bolje, ko se je odločila za svojo veliko vrnitev. V sklopu tega je zaigrala stransko vlogo v filmu Sparkle. Spodaj si lahko ogledate napovednik za omenjeni film.