"24 prekrasnih sekund sta bila taka kot mi," se nad plesom Serene Williams in Novaka Đokovića navdušujejo pri Guardianu. Foto: EPA

"Ljudje morajo videti video, na katerem Williamsova in Đoković plešeta skupaj po Wimbledonu. Morali bi ga prikazovati v šolah ali na koncu epizode kake žajfnice. V časih ekstremnih svetovnih spopadov bi ga morali projicirati neposredno na površino Lune. Ker nikoli v življenju, ne glede na to, koliko se boste trudili, ne boste našli bolj pozitivnega videa," so besede, s katerimi so pri britanskem časniku začeli zapis o plesu obeh tenisačev.

"Zaradi tega videa boste spet ljubili življenje, saj sta Novak in Serena v plesu grozna. Še več, to je pravzaprav blaga ocena. To, kar počneta onadva, se komaj uvrsti v isto galaksijo kot plesanje. To ni ples. To je nekakšna sramežljiva imitacija plesa, ki ga ljudje uprizorijo na porokah, preden se dobro napijejo," nadaljujejo.

"Serena se je odločila za dva koraka naprej, dva nazaj, s spuščenimi rokami kot stare tete, Novak pa izvaja nekaj, kar bi lahko opisali kot satirično interpretacijo umetniškega nastopa, ki ga je navdihnil John Travolta na vrhuncu slave," so pikro zapisali.

"24 prekrasnih sekund"
Nato so dodali, da si je treba to na vsak način ogledati, saj je čudovito.

"To je izvrstni opomnik na to, da sta tudi tadva vrhunska športnika, ta zastrašujoča opomnika na brezmejni potencial človeške rase, pravzaprav le običajna človeka. Ki sta, pa čeprav le na kratko, zaplavala v zastrašujoče neznano področje. Popolnoma sta izpostavljena in upata na najboljše. 24 prekrasnih sekund sta bila prav taka kot mi. Onadva sta mi, potiskata vrata, ki se več kot očitno porinejo. Sta mi, ko moramo improvizirati govor o temi, o kateri nimamo pojma. Ko se spotaknemo pred dekletom, ki nam je všeč. Ko učiteljici pomotoma rečemo 'mama'," Guardian v romantičnem duhu zaključi pisanje o dveh pravzaprav le smrtnikih ...