Sacha Baron Cohen se je
Sacha Baron Cohen se je "spotaknil" in padel na voziček Grace Collington. Foto: Youtube

Potegavščina, o kateri se znanim obrazom iz filmskega sveta - na čelu z Georgeem Clooneyjem in Kathryn Bigelow - niti sanjalo ni, se je začela, ko je na oder prišla igralka Salma Hayek v spremstvu ostarele gospe v invalidskem vozičku, ki jo je predstavila kot 87-letno Grace Collington, "najstarejšo še živečo igralko, ki je nastopila v nemem filmu ob Charlieju Chaplinu".

Nato je na oder prišel Cohen, da bi iz rok Collingtonove sprejel nagrado, med poigravanjem s sprehajalno palico pa se je nenadoma "spotaknil" in njen voziček porinil tako močno, da je odletela z odra in pred osuplimi gosti negibno obležala na tleh z obrazom naprej.

Ni se pustil motiti
Cohen pa je hladnokrvno začel: "Grace Collington je najstarejša - oprostite, je bila najstarejša ... in svojo nagrado posvečam njej," je govoričil, medtem ko so "truplo" Collingtonove odnesli iz dvorane.

"Očitno je to tragedija, ampak poglejmo svetlo plat - kako čudovit način za zapustiti ta svet. Verjetno bo končala celo na oskarjih, v sekciji V spomin ... Ampak, pustimo to - ta večer namreč ni njen, moj je!" je vehementno razpredal.

Nekateri gostje so hitro spregledali šalo, drugi pa so bili tako razburjeni, da je moral na oder priti gostitelj večera Rob Brydon in jih pomiriti, da je šlo le za dobro načrtovan skeč.