Nova televizijska serija, v kateri igra tudi Dohertyjeva, bodo premierno predvajali v ZDA 7. marca. Foto: Reuters
Nova televizijska serija, v kateri igra tudi Dohertyjeva, bodo premierno predvajali v ZDA 7. marca. Foto: Reuters

Oboževalci so lahko 46-letnico zasledili v napovedniku za novo televizijsko serijo studia Paramount, ki je pravzaprav predelava filma Heathers iz leta 1987. V prihajajoči seriji se je vživela v vlogo Heather Duke. "Kar koli počnete, naj šteje," pove v napovedniku Dohertyjeva.

To je njena prva vloga po težki bolezni, o kateri je prvič spregovorila leta 2015, ko je izvedela za diagnozo raka na prsih, ki se je nato razširil tudi na bezgavke. Odtlej je prestala odstranitev dojke, obsevanje in kemoterapijo.

Toda vrnitev na delovno mesto ji je koristila, vsaj če sklepamo po predpremieri serije, na kateri je blestela v črni obleki. Po ogledu prvega dela serije je imela še krajši govor, v katerem se je zahvalila celotni ekipi, ki jo je spodbujala in ji dala priložnost, da igra, čeprav so vsi vedeli, da se bojuje z rakom.

Dohertyjeva je v zadnjih letih večkrat javno pozvala k rednemu pregledovanju dojk in govorila o pomembnosti zgodnjega odkrivanja bolezni. Igralka je poudarila, da jo je "bitka njenega življenja" navdihnila za pomoč drugim, vso podporo, ki jo je prejela od oboževalcev in drugih bolnikov med bojem z rakom, pa želi usmeriti v dobroto.