Igralka je bolezen
Igralka je bolezen "morala" razkriti. Foto: EPA

"Da, imam raka dojke," je 44-letna igralka, ki se zdravi, povedala za ameriški People. Dodala je, da ostaja pozitivna v življenju, ni pa se pozabila niti zahvaliti svojim družinskim članom, prijateljem, zdravnikom in oboževalcem za vso podporo.

Dohertyjeva je bila "prisiljena" razkriti bolezen po tem, ko je TMZ objavil pravni dokument, v katerem toži menedžersko podjetje Tanner Mainstain, ker ni plačevalo zdravstvenega zavarovanja v njenem imenu, kot so bili dogovorjeni. Igralka v tožbi navaja, da je redno hodila na preglede, dokler ji zavarovanja zaradi neplačevanja niso odpovedali. Igralki so raka dojke prvič diagnosticirali marca letos, zdravniki pa so ji povedali, da se je razširil lani, ko ni bila zavarovana in ni mogla na preglede.

Igralkin odvetnik Devin McRae je povedal, da je bil odnos "nadrejeni - stranka", ki bi moral temeljiti na zaupanju, pravičnosti in pristojnosti, kršen in da upa, da bo menedžersko podjetje popravilo škodo na primeren način - zahtevajo odškodnino.

Iz podjetja Tanner Mainstain so sporočili, da jim je žal, ker ima igralka zdravstvene težave, in da ji želijo popolno okrevanje, zanikajo pa igralkine navedbe, da so oni krivi, ker je ostala brez zavarovanja. To bodo skušali dokazati tudi na sodišču.