Beyonce je prva od lepotic, ki bodo za GQ razkrile svoje čare. Foto: GQ
Beyonce je prva od lepotic, ki bodo za GQ razkrile svoje čare. Foto: GQ

Ameriška popsuperzvezdnica je osrednja lepotica prihajajoče številke moške revije, v kateri so sestavili seznam 100 najbolj seksi žensk 21. stoletja - in začeli prav z Beyonce.

Pred izidom revije 22. januarja (zanimivo na prodajna mesta prihaja le dan po Obamovi prisegi) bodo iz uredništva v javnost poslali še nekaj podob, kot obljubljajo, bodo "vse boljše in vse bolj vroče". 31-letna glasbenica in igralka, ki je lani z raperjem Jay-Z-jem dobila prvi naraščaj, hčerko Blue Ivy (deklica je prvi rojstni dan praznovala 7. januarja), bo naslednji mesec nastopila tudi med polčasom spektakla ameriškega nogometa Super Bowl.

Obama bo prisegel dvakrat
Zaradi napake predsednika vrhovnega sodišča je Barack Obama pred štirimi leti dvakrat prisegel za položaj predsednika ZDA in letos se bo to - tokrat zaradi koledarja - ponovilo. Veljavna in z ustavo določena prisega bo potekala v nedeljo, 20. januarja, slovesna prisega na stopnicah pred kongresno palačo pa bo sledila dan kasneje.

Ameriška ustava kot datum prisege novega predsednika ZDA določa 20. januar. Ker je to letos nedelja, bo Obama pred predsednikom vrhovnega sodišča Johnom Robertsom najprej prisegel na zasebni slovesnosti, nato pa dan kasneje še pred množico in uglednimi gosti. V ponedeljek se bodo tudi odvile osrednje inavguracijske slovesnosti za Obamov drugi štiriletni mandat.

Organizacijski odbor je, kot omenjeno, sporočil, da bo himno na ponedeljkovi slovesnosti zapela Beyonce. Pesem My Country bo zapela Kelly Clarkson, James Taylor pa bo zapel America the Beautiful. Za osrednjega pesnika inavguracijske slovesnosti so izbrali Richarda Blanca, homoseksualnega sina priseljencev iz Kube, ki v svojih pesmih govori o občutkih ob zapuščanju domovine in iskanju identitete v novem kulturnem okolju.