J.Law še naprej osvaja Hollywood z rekordno hitrostjo. Foto: Reuters
J.Law še naprej osvaja Hollywood z rekordno hitrostjo. Foto: Reuters
Jennifer Lawrence
Z oskarjem nagrajena igralka priznava, da se ne znajde najbolje na različnih prireditvah in slovesnostih. Foto: Reuters

"Ves čas čutim, da imam tako veliko srečo in nimam niti časa, da bi bila prevzetna," je dejala v nedavnem intervjuju za revijo Fabulous. "Vzgojili so me, da cenim in spoštujem denar, četudi ga imam veliko."

22-letnica pravi, da ob vsem razkošju le redko pade v skušnjavo. "Zato so minibari tako težavni, ker si lahko privoščim Snickers za šest ameriških dolarjev, toda nekaj je narobe s tem! Še vedno vozim isti avto, kot sem ga leta nazaj, in nisem si še kupila hiše," priznava igralka, ki se je je oprijel vzdevek J.Law vse od Zlatih globusov naprej, ko jo je stanovski kolega Will Farrell tako predstavil (pozneje pa je tudi priznala, da jo je tako klicala že učiteljica v sedmem razredu).

Z oskarjem nagrajena igralka za svojo vlogo v filmu Po dežju posije sonce (Silver Linings Playbook) se za svojo skromnost in stik z realnimi tlemi predvsem zahvaljuje družini, ker - kot je dejala sama - ne bi nikoli pustili, da bi njihova mala deklica postala diva.
"Moja družina ni družina, ki bi me pustila, da se spremenim v takšnega bedaka. Zato sem lahko vesela, da jih imam," je razložila in poudarila, da se izogiba družbe slavnih in se raje druži z ljudmi, ki jo poznajo: "Torej bližnji prijatelji, ki jih poznam že od nekdaj, in družina."

Še več, igralka, ki je trenutno zasedena s snemanjem drugega dela sage Igre lakote, pravi, da se počuti kar malo nerodno, ko jo ljudje gledajo kot bankovec na dveh nogah. "Malce je žalostno, ko pogledaš nekoga v oči in spoznaš, da te gledajo na določen način, kot da to nisi ti. Nikoli ne hodim okoli in se imam za slavno. Hodim in se počutim povsem enako, kot se že vse življenje. Šele ko se pogovarjam z nekom in vidim v njihovih očeh, da sem drugačna, se počutim nenavadno."

Igralka pa je tudi priznala, da se na podelitvah nagrad in slovesnostih počuti izjemno neprijetno. Izgubi vse filtre, kaj lahko pove in česa ne, zato se na njih počuti kot "prestrašena čivava".