Jennifer je na podelitev prišla kljub bolezni. Foto: EPA
Jennifer je na podelitev prišla kljub bolezni. Foto: EPA

Ravno v trenutku, ko bi morala na oder po nagrado za najboljšo igralko, se je 22-letnica znašla v nezavidljivem položaju. Njena temnomodra Diorjeva obleka je "razpadla" na dva dela (video si lahko ogledate spodaj).

Zvezdnica je vse skupaj prenesla presenetljivo dobro, več presenečenja je bilo zaznati v odzivu njenih kolegic Nicole Kidman in Marion Cotillard. Medtem ko sta starejši igralki izbuljili oči in se držali za glavo, si je Jennifer obleko le na hitro popravila in odkorakala na oder. Po mnenju portala E! Online se je igralka tako mirno odzvala zato, ker sploh ni šlo za napako, ampak je obleka tako narejena.

Lawrenceova je za svojo opravo sicer prejela številne pohvale, predvsem v smislu, da je bila kljub bolezni (prebolevala naj bi pljučnico) videti čudovito. Podobno obleko je izbrala tudi njena kolegica Amanda Seyfried, v temnomodro pa so se odele še nekatere druge igralke.

Prevladujoči barvi na rdeči preprogi sta sicer bili črna in bela ter kombinacija le-teh. Anne Hathaway, January Jones in Jessica Chastain pa so bile med tistimi, ki so vzbudile največ kritik - nekateri so njihove oprave hvalili, nekateri pa so se zgražali.

Na spletni strani Radar online so pohvalili izbiro Jessice Chastain (rdeča obleka modne hiše Alexander McQueen), Julianne Moore (črno-bela Chanelova obleka), Naomi Watts (bela obleka modne hiše Marchesa), Nicole Kidman (črna obleka Vivienne Westwood) in Anne Hathaway (črna obleka modne hiše Giambattista Valli). Kot najslabše urejene pa so izpostavili Moreno Baccarin in njeno pričesko ter January Jones, ki je bila videti, "kot da bi za stilista imela Davida Bowieja." Jonesovo so skritizirali tudi pri Huffington Postu in med slabše oblečene prišteli še Claire Danes, Leo Michele in Anne Hathaway.

Pri Daily Mailu so zapisali, da se je Jessica v rdeči obleki popolnoma zlila z rdečo preprogo, tako da jo je bilo težko opaziti, pri Radarju pa so nasprotno zapisali, da je izžarevala "tisti klasični hollywoodski slog". Anne in January so pohvalili pri Los Angeles Timesu, kjer so zapisali, da je bila temnolaska videti kot moderna Audrey Hepburn, svetlolaska pa je z izbiro oprave sicer tvegala, ampak ji je uspelo.

Pri Daily Mailu so izpostavili nekatere zvezde, ki jim je uspelo zgrešiti "celo s črno obleko": Jane Lynch, Julie Bowen in Sigourney Weaver. Kritik na njihov račun pa so bile deležne tudi Jaimie Alexander, Sophie McShera, Nancy O'Dell in Kaley Cuoco.

V galeriji si lahko ogledate utrinke z rdeče preproge in sami presodite izbiro igralk.