Denar od prodaje predmetov Ringa Starra bo šel v dobrodelne namene. Foto: EPA
Denar od prodaje predmetov Ringa Starra bo šel v dobrodelne namene. Foto: EPA

Največ denarja - skoraj 1,9 milijona evrov - so zbrali z dražbo bobnarskega seta, na katerem je Starr odigral številne uspešnice Beatlov. Nekaj manj kot milijon (približno 830.000) evrov so zbrali za kitaro znamke Rickenbacker, ki je bila nekoč v lasti Johna Lennona. Starrov izvod albuma The White Album z označbo 0000001 so prodali za skoraj 730.000 evrov, s čimer naj bi to postala najdražje prodana plošča vseh časov.

Iz dražbene hiše Julien's Auctions so po poročanju britanskega BBC-ja dejali, da je pred dražbo Starrovega izvoda albuma rekord v svoji lasti držala plošča Elvisa Presleyja, ki so jo letos na dražbi prodali za 275.000 evrov. Nov lastnik izvoda albuma The White Album z označbo 0000001 pa ostaja anonimen. Namreč splošno znano je, da so prve izvode albuma zadržali člani skupine, toda do zdaj so obstajala ugibanja, da ima prvega v lasti Lennon.

Sir Paul McCartney je v biografiji zapisal, da je John dobil 0000001, ker je najglasneje kričal. Toda zdaj se je izkazalo, da je imel album Starr. Toda album iz leta 1968 ni ostal kot nov. Starr je v enem izmed intervjujev za Rolling Stone dejal: "Včasih smo vrteli vinilke. Nismo razmišljali, da jih bomo hranili 50 let in jih ohranili v prvotnem stanju. Kdor bo dobil moj album, bo dobil na njem tudi moje prstne odtise." A kljub temu je Starr preteklih 35 let hranil ploščo v londonskem trezorju.

Velik del zbranega denarja bodo namenili dobrodelni organizaciji The Lotus Foundation, ki ga imata v lasti zakonca Starr in si prizadeva za socialno blaginjo. "Za neke stvari sem bil res presenečen, da jih sploh imam, ker so bile tako dolgo v shrambi," je še dodal bobnar. "Ne moti me, da se jih znebim, če gre denar v dobre namene," je sklenil Starr.