Huntington-Whiteleyjeva je svojo kariero začela kot manekenka na Otoku. Prvo večjo priložnost v ZDA je dobila, ko je pozirala za revijo Teen Vogue leta 2004. Foto: EPA
Huntington-Whiteleyjeva je svojo kariero začela kot manekenka na Otoku. Prvo večjo priložnost v ZDA je dobila, ko je pozirala za revijo Teen Vogue leta 2004. Foto: EPA
Rosie Huntington-Whiteley
Od aprila 2010 je v zvezi z angleškim igralcem Jasonom Stathamom. Foto: EPA

"Sem ambiciozno dekle. Rada delam in ob tem se dobro počutim," je 27-letnica dejala v pogovoru za revijo Elle. Na delo, ki ga opravlja, gleda kot na priložnost za razvoj in se ob tem ves čas sprašuje: "Kaj lahko zgradim zdaj, da bom imela nekoč, ko ne bom več želela živeti pod sojem žarometov?"

Huntington-Whiteleyjeva je ob tem še dejala, da ponudb za delo ne zavrača pogosto, saj ve, da bo prišlo obdobje, ko ji te ne bodo najbolj pomembna stvar na svetu. "Nisem dobra v zavračanju dela. Treba je delati, dokler je priložnost. Delo je trenutno velika prioriteta v mojem življenju," je še dodala manekenka in igralka.

Pravi, da je za kariero dobro, če imaš v glavi izdelan strateški načrt: "Zagotovo danes vem bolje, kje hočem biti čez pet in deset let, in mislim, da je to pomembno. Ne verjamem, da je lahko kdo uspešen, če nima izdelanega strateškega načrta."

Nič ni lahko v Hollywoodu
27-letnica se zadnje obdobje bolj posveča igralstvu, saj je uprizorila enega izmed osrednjih likov v prihajajočem nadaljevanju Pobesnelega Maxa. Ko beseda nanese na zmenkarije, ima Angležinja kar nekaj pripomb glede svojih stanovskih kolegic. "Včasih v intervjujih preberem, ko dekleta izjavijo: 'Oh, samo zgrabim priložnost, ko pride.' In si mislim: 'S****.' Ko si del zabavne industrije, igralka ali manekenka, je treba vložiti veliko več truda in napora, da se sestavi velika slika."

Nekdanja zvezdnica Transformerjev - zaigrala je v tretjem nadaljevanju Temna stran meseca - je sicer že od leta 2010 v zvezi z igralcem Jasonom Stathamom. Hkrati pa priznava, da je Hollywood ni preveč spremenil, saj ima še vedno veliko stikov s svojimi prijatelji z Otoka.