Cote de Pablo se je rodila v Santiagu. Foto: EPA
Cote de Pablo se je rodila v Santiagu. Foto: EPA
Cote de Pablo
Poleg igralke se je preizkušala tudi kot pevka. Foto: EPA

Cote de Pablo na prvi pogled ni znano hollywoodsko ime, če pa zapišemo, da gre pravzaprav za agentko Zivo David iz priljubljene serije NCIS: Preiskovalci na delu, boste ime hitro povezali z obrazom. 31-letna igralka krasi naslovnico januarske izdaje revije Prevention, v kateri je objavljen tudi obširen intervju z lepotico čilskih korenin. Ameriški mediji so že povzeli del, v katerem Cote pripoveduje o svojem partnerju Diegu Serranu, ki je prav tako igralec.

"Z Diegom sva že nekaj časa v resni zvezi in lahko vam zagotovim, da sem zelo srečna. On ima name najslabši mogoč vpliv, in zato ga ljubim," je izjavila. "Če ne bi bilo njega, bi bila jaz najbolj dolgočasna oseba v Los Angelesu," prostodušno priznava. "Zanj je najboljša oblika zabave, ko se lepo obleče, se vozi po mestu ob glasni glasbi v avtomobilu in konča v kakšnem nočnem klubu. Sama pa sem raje doma in povabim prijatelje na mirnejši večer. Tako se odlično dopolnjujeva in drug pri drugem poskrbiva za ravnotežje," je opisala njuno razmerje. "Vsake toliko časa se Diego obrne k meni in mi reče, naj se malo razživim. Če si, na primer, naročim piščanca in brokoli, me vpraša, kje sem pozabila čokoladno torto," se smeji fantovi nagajivosti.

Seriji se je pridružila v tretji sezoni
Precej zadržana pa je Cote tudi kot preiskovalka Ziva, ki je v ekipo prišla v tretji sezoni, po smrti druge agentke - oboževalce serije močno zabava prestrašen izraz na obrazu njenega sodelavca Tonyja DiNozza (Michael Weatherly), ko na njegove norčave neumnosti odgovori samo z nepremičnim ledeno hladnim pogledom. Ali pa mu našteje, na kakšne načine vse zna umoriti človeka - "sposobnost", ki se je je naučila kot agentka pri izraelskem Mosadu.

Predstavljeni v tv-uspešnici JAG
Serijo so v ZDA prvič predvajali septembra 2003, natanko sedem let pozneje pa so v eter spravili že osmo sezono. Koncept in glavne igralce serije so predstavili že v priljubljeni uspešnici JAG, zaradi katere so za modrookim lepotcem Davidom Jamesom Elliottom, ki je upodobil postavnega odvetnika v ameriški mornarici Harmona Rabba, vzdihovale tudi številne slovenske gledalke. NCIS velja za eno redkih serij, ki jim je gledanost skozi sezone naraščala, ne pa padala. Prvo sezono so pod streho spravili kot 26. najbolj gledana serija v ZDA, s sedmo sezono so se prebili že na četrto mesto.

Pisana skupinica "čudakov"
Poleg Zive in Tonyja, pri katerih oboževalci še vedno čakajo na vroč izbruh strasti, ki se ne bo zgodil le pod krinko na tajni nalogi - in trdijo, da sta kljub navideznim nenehnim sporom kot ustvarjena drug za drugega -, gledalce navdušuje še resni vodja Leroy Jethro Gibbs (Mark Harmon), ekscentrična laborantka Abigail "Abby" Sciuto (Pauley Perrette), računalniški mojster in "Vajenček" Timothy McGee (Sean Murray), mrliški oglednik z nepogrešljivim metuljčkom Donald "Ducky" Mallard (David McCallum), direktor Leon Vance (Rocky Carroll), ki je v tej vlogi nasledil Jenny Shepard (Lauren Holly).