Pretresena Kim je že v ZDA, njen soprog Kanye pa je odpovedal prihodnje nastope, da bi bil z njo. Foto: EPA
Pretresena Kim je že v ZDA, njen soprog Kanye pa je odpovedal prihodnje nastope, da bi bil z njo. Foto: EPA
Kim Kardashian, hotel No Adress
Rdeča vhodna vrata mirnega hotela v Parizu so v nedeljo zvečer skrila pravo dramo. Foto: EPA
Kim Kardashian
Kardashianovi so se v Parizu mudili zaradi znamenitega tedna mode. Foto: EPA

Poročali smo, da je pet oboroženih in zamaskiranih roparjev vdrlo v hotelsko sobo Kardashianove v Parizu, odnesli so ji več milijonov dolarjev vreden nakit, pri tem pa starlete niso poškodovali. Vendar so se tabloidi dokopali do policijskih poročil, v katerih 35-letnica podrobneje opisuje dogodek in ki se berejo kot kriminalni roman.

Kim je v nedeljo zvečer ostala sama v prestižnem apartmaju manjšega pariškega hotela No Adress. Njen telesni stražar Pascal Duvier ni bil ob njej, saj je v nočni klub L'Arc spremljal njeni sestri Kourtney Kardashian in Kendall Jenner, s katerima je Kim v Pariz prišla zaradi znamenitega tedna mode. V zgradbi, ki stoji na življenja polni ulici Rue Tronchet, se je starleta namreč počutila popolnoma varno, vendar se je krepko uštela.

Oboroženi roparji so vdrli v njeno sobo, ji v glavo uperili pištolo, jo zvezali, ji z lepilnim trakom zalepili usta in jo odvlekli v kopalnico, da bi v miru lahko prebrskali sobo, nazadnje pa so se polastili šatulje z nakitom v vrednosti 10 milijonov dolarjev.

Strah pred posilstvom
Zvezdnica sprva ni vedela, da bo šlo "le" za rop. Ker je bila takrat že v postelji, je bila oblečena zgolj v haljo, zato se je na smrt prestrašila, da gre za spolni napad, potem ko so jo zgrabili, njeno izpoved povzemajo mediji. Ko so ji v glavo uperili tudi pištolo, pa se je prestrašila, da gre morda za naročen umor. A na srečo so hoteli le materialne stvari. Poleg nakita so ji ukradli še mobilna telefona, kar za zvezdnike običajno nikoli ne pomeni nič dobrega ...

Kardashianova naj bi se že med samim ropom osvobodila vezi na rokah, vendar se je v strahu za svojo varnost raje pritajila in z balkona poklicala na pomoč šele po tem, ko so storilci hotel že zapustili in pobegnili s kolesi.

Pred ropom so jo zasledovali
Intenzivna policijska preiskava še poteka, vendar za zdaj ni obrodila sadov pri razkritju identitete storilcev. Policija je potrdila le, da je šlo za dobro organiziran zločin, mediji, ki se sklicujejo na policijske vire, pa pišejo, da je bilo ugotovljeno, da sta Kardashianovo po Parizu pred ropom tri dni zasledovala najmanj dva moška - eden naj bi se predstavljal kot paparac, drugi pa kot zasebni detektiv.

Nekateri mediji so že potegnili vzporednice med tem ropom in tistimi, ki jih je izvedla zloglasna balkanska tolpa Pink Panter, ki slovi po drznih ropih draguljev po vsem svetu.

Kanye odpovedat nastope
Kimin soprog Kanye West je, potem ko je slišal novico o ropu, prekinil svoj razprodani koncert v Queensu. Le nekaj trenutkov pozneje je West odkorakal z odra in se za svoj odhod opravičil, češ da gre za "družinske težave", hitro pa se je razširila novica, da je bila v nevarnosti njegova žena, je poročala tiskovna agencija Reuters. "Opravičujem se vam. Družinske težave. Moram končati nastop," je dejal West pred razprodano areno Flushing Meadows.

Kim je po policijskem zaslišanju v ponedeljek z zasebnim letalom v spremstvu svojih sester takoj odletela nazaj v ZDA, Kanye, ki bi moral ta teden nastopiti še v Philadelphii in Detroitu, pa je odpovedal koncerta, zato da bo lahko stal ob strani svoji pretreseni soprogi.