Prizadetim na Haitiju pomagajo tudi irska skupina U2, ameriški raper Jay-Z in glasbeni producent Swizz Beatz, ki so skupaj posneli pesem. Foto: EPA
Prizadetim na Haitiju pomagajo tudi irska skupina U2, ameriški raper Jay-Z in glasbeni producent Swizz Beatz, ki so skupaj posneli pesem. Foto: EPA

V Los Angelesu in New Yorku je v petek potekal televizijski koncert Hope For Haiti (Upanje za Haiti), na katerem so s telefonskimi klici in spletnim nakupom vseh skladb, ki jih je bilo mogoče videti in slišati na koncertu, zbirali denar za pomoč žrtvam potresa na Haitiju.

V New Yorku so nastopili Bruce Springsteen, Shakira, Sting, Jennifer Hudson, Mary J. Blige in Wyclef Jean, v Los Angelesu pa Alicia Keys, Christina Aguilera, Justin Timberlake, Taylor Swift, Dave Matthews, John Legend, Stevie Wonder in trio, ki ga sestavljajo Keith Urban, Kid Rock in Sheryl Crow. Prireditev v mestu angelov je povezoval igralec George Clooney, v velikem jabolku pa na Haitiju rojeni Wyclef Jean.

Na pomoč priskočila sama zveneča imena
V živo si je bilo mogoče gledati tudi koncert skupine Coldplay in skupine velikih zvezdnikov, ki jo sestavljajo Bono in The Edge iz U2, Jay-Z in Rihanna, ki so nastopali v Londonu. Zbrana sredstva pa bodo organizatorji porazdelili med dobrodelne organizacije Oxfam America, Rdeči križ, Unicef, Partnerji v zdravju in Yele Haiti Foundation.

U2 in Jay-Z združili moči samo za Haiti
Prizadetim na Haitiju pomagajo tudi irska skupina U2, ameriški raper Jay-Z in glasbeni producent Swizz Beatz, ki so skupaj posneli pesem, ki je namenjena zbiranju dobrodelnih sredstev za pomoč. Kitarist skupine U2 The Edge je pojasnil, da so pesem sestavili in posneli v prejšnem tednu. Še vedno pa ni znano, kdaj bo pesem ugledala luč sveta in se začela predvajati na radijskih postajah.