Brazilska supermanekenka in novopečena mamica Gisele Bündchen je žrtvam potresa na Haitiju namenila radodarnih 1,5 milijona dolarjev. Foto: EPA
Brazilska supermanekenka in novopečena mamica Gisele Bündchen je žrtvam potresa na Haitiju namenila radodarnih 1,5 milijona dolarjev. Foto: EPA

Sandra Bullock sledi vzoru zvezdniških kolegov in je žrtvam potresa na Haitiju namenila milijon dolarjev. Prispevek novopečene dobitnice zlatega globusa se lahko kosa z donacijami Georgea Clooneyja ter Brada Pitta in Angeline Jolie, poroča Variety. Za žrtve naravne katastrofe, v kateri je po ocenah umrlo 200.000 ljudi, 1,5 milijona ljudi pa je ostalo brez domov, je brazilska supermanekenka Gisele Bündchen namenila kar 1,5 milijona, Madonna pa "skromnejših" 250.000 dolarjev, poroča revija People.

"Halo, tukaj Tom Cruise"
Seznam zvezdnikov, ki bodo v petek sodelovali pri dobrodelnem dogodku Hope For Haiti (v prevodu Upanje za Haiti) - vodila ga bosta Clooney in Wyclef Jean - je vse daljši. Med nastopajočimi bodo tudi Christina Aguilera, Bono, Alicia Keys, Sting in Justin Timberlake. Tom Cruise in Julia Roberts bosta gledalce, ki bodo želeli pomagati z dobrodelnimi prispevki, pozdravila na drugi strani telefonske žice.

Posebno oddajo bodo prenašali v živo na več ameriških TV-mrežah, donacije pa bodo enakomerno razdelili med dobrodelne organizacije Rdeči križ, Unicef, Yele Haiti, Oxfam America in Partners in Health. Sklad Yele deluje pod okriljem glasbenika Wyclefa Jeana, haitijskega priseljenca v ZDA, ki se je moral soočiti z obtožbami, da je na račun donacij mastno služil. V solzah je obtožbe zanikal.

Aktivni sta tudi Taylor Swift in Ashley Judd, U2 pa so že napisali posebno pesem za Haiti za dobrodelni dogodek v organizaciji Jay-Z-ja in Swizz Beatz.

Nekateri zvezdniki pa so se - dobesedno - slekli za Haiti. Meryl Streep, Gerard Butler, Amy Poehler in Olivia Wilde bodo na dobrodelno dražbo postavili svoje bleščeče oprave z zlatih globusov.