Kristin Davis visoke petke nosi le še redkokdaj, saj priznava, da jo noge pošteno bolijo. Foto: EPA
Kristin Davis visoke petke nosi le še redkokdaj, saj priznava, da jo noge pošteno bolijo. Foto: EPA

"Počutim se krivo zaradi petk. Zdelo se je, kot da želimo ženskam sporočiti, da morajo nositi tako visoke pete," je o promoviranju nošenja deset in več centimetrskih pet za Sunday Telegraph potožila 49-letna igralka, ki je skupaj s svojimi soigralkami Sarah Jessico Parker, Kim Cattrall in Cynthio Nixon po New Yorku ves čas skakljala v salonarjih Manola Blahnika, Sergia Rossija in drugih prestižnih oblikovalcev.

"Ali so bili čevlji lepi? Bili so. So bili primerni za karakterje Carrie, Samanthe, Mirande in Charlotte? Bili so, saj jih take ženske res nosijo. Ampak nenadoma je to postala neka širša slika, saj se je zdelo, kot da morajo ženske take čevlje nositi vsakodnevno," težavo pojasnjuje Davisova.

"Zdaj le redkokdaj nosim visoke pete," je priznala v intervjuju. "Kadar pa jih, me boli. Za nošenje tako visokih pet namreč potrebuješ vajo, veliko vaje," je pojasnila igralka, katere najnovejši projekt je vloga Beth Gallagher v gledališki priredbi filmske uspešnice Usodna privlačnost, ki se bo še ta mesec znašla na londonskih odrskih deskah.

Kost, ki je tam ne bi smelo biti
Že lani pa je nad posledicami nošenja visokih pet potožila tudi njena soigralka Sarah Jessica Parker - razkrila je, da se jim je morala odreči, saj so ji poškodovale stopala.

"Šla sem k ortopedu, ki mi je dejal, da se z mojimi stopali dogajajo stvari, ki se ne bi smele. Pokazal je na neko kost in mi povedal, da je ne bi smelo biti tam, da sem jo jaz ustvarila sama," je priznala za revijo Net-a-Porter.

A zdi se, da čevlji z ravnim podplatom vendarle počasi prodirajo tudi v svet zvezdništva in glamurja - pred tedni je znameniti modni oblikovalec Karl Lagerfeld svoje manekenke na pariško modno pisto poslal v športnih copatih, brez petk pa se na družabnih dogodkih začenjajo vse pogosteje pojavljati tudi številne zvezdnice, kot sta Rihanna in Alexa Chung.