Južnoafriška igralka je predstavljala kolekcijo znamenitih parfumov J'adore in kolekcijo Diorjevih ur. Foto: Dior
Južnoafriška igralka je predstavljala kolekcijo znamenitih parfumov J'adore in kolekcijo Diorjevih ur. Foto: Dior

Knjiga bo vsebovala 250 fotografij. Nekatere so nastale na glamuroznih podelitvah različnih filmskih nagrad, nekatere med snemanjem oglasov za Diorjeve izdelke, druge pa so izrezali iz filmov. Fotografije bodo spremljali komentarji novinarja Jeromeja Hanoverja, poroča portal Yahoo.

V knjigi Zvezde v Diorju (Stars in Dior) bo mogoče videti nekatere velike igralke preteklih desetletij, kot so Sophia Loren, Grace Kelly in Elizabeth Taylor, ter sodobne zvezdnice, ki rade nosijo Diorjeve obleke: Natalie Portman, Penelope Cruz, Marion Cotillard, Monica Bellucci in Charlize Theron.

Od arhitekta do modne ikone
Modno hišo Dior je sicer ustvaril Christian Dior, ki se je v Franciji rodil leta 1905. Čeprav si je sprva želel delati kot arhitekt, ga je pozneje začelo zanimati tudi modno oblikovanje. Leta 1938 ga je v svoji modni hiši zaposlil Robert Piguet. Tam se je naučil izpostavljanja umetnosti, kar je tudi naredilo njegovo kolekcijo slavno.

Leta 1946 je ustanovil svojo modno hišo v Parizu s pomočjo Marcela Boussaca. Februarja 1947 je imel prvo modno revijo, s katero je takoj zaslovel. Njegova slava je temeljila na kreiranju revolucionarne mode, ki jo je revija Vogue leta 1947 označila s terminom New Look. Njegove kolekcije so bile bolj čutne, saj je bil mojster v oblikovanju oblik in silhuet, linije so bile enostavne in "čiste". Zanj so bila značilna ozka ramena, stisnjen pas, poudarjeno oprsje in dolga široka krila ter cvetlični vzorci.

Dior in njegov partner sta kmalu postala znana po vsem svetu. Pri njem so oblikovali številni talenti, ki so pozneje odprli svojo lastno modno hišo: Pierre Cardin, Jean-Lois Scherrer, Yves Saint Laurent. Od leta 1996 je za Dior oblikoval ekstravagantni John Galliano, ki pa so ga pred dobrim letom odpustili zaradi žaljivih izjav. Novi kreativni direktor modne hiše Dior je tako postal belgijski modni oblikovalec Raf Simons.

Spodaj si lahko ogledate nekatere zvezdnice v Diorju.