Ena izmed Simonsovih oblek. Foto: EPA
Ena izmed Simonsovih oblek. Foto: EPA

Pijani Galliano je februarja lani v pariškem lokalu verbalno napadel neki par in med drugim dejal: "Obožujem Hitlerja, in ljudje, kot ste vi, bi bili danes mrtvi." Pri Diorju so britanskega oblikovalca zaradi tega sprva suspendirali, nato pa še odpustili.

Dior je po več kot enem letu uradno napovedal svojega novega kreativnega direktorja, poroča BBC. V izjavi za medije so zapisali, da bo Simons prinesel nove ideje in da bo uspešno francosko modno hišo popeljal v 21. stoletje z nadgradnjo sloga, ki ga je zasnoval Dior in ki je spremenil pomen besede eleganca.

Začel kot oblikovalec pohištva
Simons je svojo kariero začel kot oblikovalec pohištva, leta 1995 pa je ustvaril lastno blagovno znamko. Na modni reviji v Milanu je predstavil klasična moška oblačila. Pozneje je začel oblikovati tudi ženska oblačila, ves čas pa je njegov zaščitni znak ostajal minimalizem.

Leta 2000 je začel predavati na Univerzi za uporabne umetnosti na Dunaju, kjer je poučeval pet let, medtem pa je čas posvečal tudi oblikovanju. Od leta 2005 je delal za modno hišo Jil Sander. Njuno sodelovanje se je končalo februarja letos. 44-letni Belgijec bo svojo prvo modno revijo za Diorja predstavil julija v Parizu.