Mariah Carey ima kar okoli tisoč parov čevljev, zato ni nič čudnega, da kljub ogromni, klimatizirani sobi, namenjeni samo obutvi, veliko izmed njih leži kar v škatlah v kleti. Foto: InStyle
Mariah Carey ima kar okoli tisoč parov čevljev, zato ni nič čudnega, da kljub ogromni, klimatizirani sobi, namenjeni samo obutvi, veliko izmed njih leži kar v škatlah v kleti. Foto: InStyle

Že res, da se od zvezdnic pričakuje, da bodo od jutra do noči skrbno urejene, oblečene po zadnjih modnih smernicah, z moderno pričesko in po meri izdelanimi oblačili. In ta pričakovanja zato iz dneva v dan tudi izpolnjujejo, kar pa pomeni, da morajo imeti na kupe in kupe kosov in ogromno časa porabiti pred ogledalom, da izberejo videz za določen dan. In naslednji dan se zgodba ponovi.

Slavne in bogate pri delanju reda v neredu svoje garderobne sobe ubirajo različne taktike. Ene stvari zlagajo po oblikovalcih, druge po barvah, spet tretje si vsak kos fotografirajo in nato za pomoč pri kombiniranju zaprosijo kar računalnik.

V losanageleški vili, v kateri živi z možem Jordanom Bratmanom in sinom Maxom, ima Christina Aguilera za oblačila in čevlje ne eno, ampak kar dve sobi. V prvi kraljujejo čevlji. 'Imam jih skrbno urejene po oblikovalcih, od Louboutina do Yves Saint Laurenta, vsaka znamka je zaključena celota, kot majhna družina,' razlaga popzvezdnica. Vrhnje police pa so rezervirane za škornje. V drugi sobi pa so, spet po skrbno urejenem pravilu, spravljene jakne, hlače iz džinsa, plašči, krila, puloverji, večerne obleke in nakit, razkošju in bogastvu pa dodaja piko na i še lestenec na stropu.
Seksi igralka Olivia Wilde je nedavno prepričala svojega moža Taa Ruspolija, da sta v hiši v Kaliforniji sobo za goste in eno izmed dnevnih sob spremenila v veliko garderobo - zanjo, seveda, ki je urejena po najnovejših modnih smernicah in pritiče lepotici, kot je sama. Olivia v sobi nima omar, saj je soba ena sama ogromna oblačilnica, opremljena v lesu.
Pevka zasedbe Black Eyed Peas, Fergie, je takoj izkoristila priložnost za spremembo, ko sta si z možem Joshem Duhamelom ustvarila skupno gnezdece. 'Porušila sva zid med dvema sobama in oblikovala sobo, ki ji Josh pravi kar 'Fergieland'. Opremila sem jo sama, zato gre za prefinjeno damsko sobo,' pravi zvezdnica, ki je v svoj prostor spravila izključno modne dodatke in obleke, ki jih najraje razporeja po barvah.
Eva Longoria Parker ima čudovite toalete, prestižne čevlje in drag nakit - in še mnogo, mnogo več, spravljen v sobi, veliki več kot 40 kvadratnih metrov, ki je del njene vile v Los Angelesu. V njej ima posebno mesto živo rožnata Hermesova torbica iz krokodilje kože, čeprav zvezdnica serije Razočarane gospodinje po drugi strani zatrjuje, da se vedno oblači tako, da ji je v izbranih oblekah udobno. To potrjuje tudi več kot 50 kavbojk in nekaj parov 'uggsic', v katerih jo najraje vidi tudi mož, košarkar Tony Parker.
Nicky Hilton, dedinja hotelske verige Hilton in lastnica modnih linij Chic in Nicholai, je otroštvo preživljala v različnih hotelih, zdaj pa je 'zatočišče' našla v vili nad Los Angelesom, v kateri sta kar dve sobi, zelo urejeni, kot pravi sama, namenjeni njeni ogromni kolekciji oblačil, obutve in dodatkov. A ker nosi čevlje, velikosti kar 43, jih prijateljicam skoraj ne more posojati. Čevlje ima sicer urejene po oblikovalcih: 'Manolo Blahniki so na enem kupu, Chaneli na drugem, Louboutini na tretjem.' Poleg več kot 200 torbic, ki jih ima v lasti, ima prav posebno mesto mala svetleča oblekica Roberta Cavallija, ki ji jo je oblikovalec podaril za njen 24. rojstni dan.
Kimora Lee Simmons, ki je tudi lastnica modne linije Baby Phat, je v svojem domu v New Yorku združila dve spalnici in ju preuredila v eno veliko sobo za obleke. 'Želim, da so moje obleke urejene kot v butiku,' pravi temnolaska, ki se lahko pohvali z več kot 500 hlačami iz džinsa, 35 po naročilu izdelanimi tobicami Hermes Birkin in obsežno kolekcijo zlatnine. To pa še ni vse - Kimora si je zamislila poseben način reda - prav vsak kos oblačila in obutve je fotografirala, slike pa ima spravljene v računalniku, da tako lažje kombinira in izbere svoj dnevni videz. 'V moji omari vlada popoln red. Če bi obleke govorile, bi dejale, da sem zelo nevrotična oseba.'
Nekdanja sodnica resničnostne oddaje Ameriški idol, Paula Abdul, ima v dolini San Fernando ogomno vilo, opremljeno v sredozemskem slogu. Vse njene obleke in prilegajoči nakit so oštevilčeni, tako da jih brez težav spakira za potovanja ali prireditve. Med čevlji pa boste le stežka našli takšne brez visoke pete: 'Visokih pet ne nosim le, ko telovadim,' pravi Paula, ki se sicer najbolje počuti v džinsu, širokem pasu in usnjeni jakni.