Gisele Bündchen je leta 2000 oblekla najdražji modrček vseh časov, vreden 15 milijonov dolarjev. Foto: YouTube
Gisele Bündchen je leta 2000 oblekla najdražji modrček vseh časov, vreden 15 milijonov dolarjev. Foto: YouTube

Najdražjega je leta 2000 oblekla Gisele Bündchen, vreden pa je bil kar 15 milijonov dolarjev, s čimer je v Guinnessovo knjigo rekordov vpisan kot najdražji modrček na svetu. T. i. fantazijske modrčke Victoria's Secret predstavlja že od leta 1996, vendar jih prvih pet let ni bilo mogoče videti "v živo". Angelčki so, odeti v dragulje, pozirali fotografom, na sami reviji pa modrčkov iz dragih kovin in kamnov niso nosili.

Prva ga je leta 1996 oblekla Claudia Schiffer (vreden je bil milijon dolarjev), sledile pa so ji Tyra Banks (3 milijone), Daniela Pestova (5 milijonov), Heidi Klum (10 milijonov), Gisele Bündchen (15 milijonov),

Po modni brvi prvič leta 2001
Prvič se je po modni brvi, oblečena v modrček, vreden 12,5 milijona dolarjev, sprehodila Heidi Klum leta 2001. Leto pozneje ga je nosila Karolina Kurkova (10 milijonov), nato pa še enkrat Heidi Klum (12,5 milijona), Tyra Banks (10 milijonov) in Gisele Bündchen (11 milijonov).

Po letu 2006 so začeli izdelovati malce "cenejše" fantazijske modrčke - Karolina Kurkova je tistega leta nosila modrček, vreden 6,5 milijona, sledili pa so modrčki, vredni "le" okoli 2-3 milijone dolarjev, ki so jih nosile Selita Ebanks (4,5 milijona), Adriana Lima (5 milijonov), Marisa Miller (3 milijone), še enkrat Adriana Lima (2 milijona) ter Miranda Kerr in Alessandra Ambrosio (obakrat je bil modrček vreden 2,5 milijona). Letos si bo, kot smo že poročali, Candice Swanepoel nadela takšnega, ki je vreden okroglih 10 milijonov.

Ni povpraševanja
Modrček vsako leto izdela druga draguljarska hiša, oglašujejo jih pa kot "najboljše praznično darilo". A do zdaj še nobenega dragocenega kosa spodnjega perila (če mu tako sploh lahko rečemo) niso prodali, leta 2004 je skrivnostni kupec kupil le osrednji del dragocenega "kamenja". Po božično-novoletnih praznikih tako modrček navadno razstavijo in drage kamne prodajo posamezno ali v kakšni drugi obliki.