Carey Mulligan na podelitvi oskarjev v Pradini obleki. Foto: EPA
Carey Mulligan na podelitvi oskarjev v Pradini obleki. Foto: EPA
Carey Mulligan
Carey Mulligan je znana tudi po svoji kratki pričeski. Foto: EPA

Po Peoplu, ki je razglasil najlepše zvezdnice, je svoj seznam najlepše oblečenih slavnih ženskih obrazov objavila prestižna revija Harper's Bazaar.

Na vrhu seznama se je znašla vzhajajoča britanska igralka Carey Mulligan, ki je veliko pogledov pritegnila že na lanski podelitvi oskarjev. Takrat je modne kritike navdušila z glamurozno črno Pradino obleko, ki je bila okrašena s številnimi kamenčki.

"Ona ima slog francoskega novega vala iz 60. let, je kot Godardova starleta, obenem pa je moderna," je odločitev žirije komentirala ena izmed žirantk, modna oblikovalka Erdem Moralioglu. Medtem ko kritiki Carey hvalijo, 25-letnica priznava, da je moda ne zanima preveč: "Moda me ne zanima pretirano. Imam odličnega stilista, ki skrbi za moj videz, v vsakdanjem življenju pa se oblačim čisto običajno."

Carey je uspela prehiteti Victorio Beckham, katere modni slog so žiranti opisali: "Victoria je dozorela s svojim slogom. Iz dekleta iz dekliške skupine se je spremenila v glamurozno resno žensko."

Na tretjem mestu se je znašla Yasmin Le Bon, presenetljivo pa se letos med prvo deseterico ni uvrstila Kate Moss, ki je zasedla 13. mesto. Kdo so preostale Britanke oziroma druge zvezdnice, ki niso britanskega rodu, ampak imajo stalno bivališče na Otoku, in imajo po mnenju revije Harper's Bazaar največ modnega okusa?

1. Carey Mulligan
2. Victoria Beckham
3. Yasmin Le Bon
4. Alexa Chung
5. Florence Welch
6. Kristin Scott Thomas
7. Tilda Swinton
8. Natalia Vodianova
9. Natalie Massenet
10. Samantha Cameron
11. Gwyneth Paltrow
12. Andrea Dellal
13. Kate Moss
14. Bianca Jagger
15. Stella McCartney
16. Sienna Miller
17. Sam Taylor-Wood
18. Charlotte Dellal
19. Shingai Shoniwa
20. Coco Sumner