Foto:
Foto:

Donatella Versace in Naomi sta moči združili po skoraj 15 letih, kolikor je minilo od zadnjega nastopa slovite manekenke za to modno hišo, s katero je manekenka sicer redno sodelovala od svojega 16. leta.

Še vedno čudovita 43-letnica, ki velja za prvo temnopolto manekenko, ki se je fotografirala za naslovnici francoskega in angleškega Voguea, je pred modno revijo dejala: "Tako sem srečna, da sem nocoj v Parizu na Donatellini modni reviji. Poznava se že več kot 25 let. Takoj sem se počutila kot član njihove družine, vsi so tako prijazni in vedno so me podpirali." Dodala je, da je ta večer zanjo še posebej čustven, in se spomnila tudi na ustanovitelja svetovno priznane blagovne znamke Giannija Versaceja, ki so ga leta 1997 umorili pred njegovo vilo.

Sodelovanja s staro prijateljico se je veselila tudi Donatella, ki je navdih za kolekcijo jesen-zima 2013/2014 našla v obdobju črno-belih filmov, poroča Vogue. "Želela sem seksi in prefinjeno žensko z močnim značajem. Le resnična ikona, kot je Naomi Campbell, lahko odpre to revijo," je modna oblikovalka zapisala na Twitterju po koncu modne revije.

V kolekciji so prevladovale temne barve - črna, siva, temnordeča in temnomodra, med materiali pa usnje, žamet in čipka ter kristali Swarovski. Modno revijo so si ogledali številni znani obrazi, med drugim Uma Thurman, Mena Suvari in Zachary Quinto, ki so prihod Naomi pozdravili z aplavzom. V prihodnjih dneh se bodo v Parizu svoje kreacije predstavili tudi Elie Saab, Zuhair Murad, Giorgio Armani, Chanel in Jean Paul Gaultier.