Dolce in Gabanna sta tokrat navdih črpala v Cerkvi. Foto: EPA/Reuters
Dolce in Gabanna sta tokrat navdih črpala v Cerkvi. Foto: EPA/Reuters

Domenico Dolce in Stefano Gabbana sta navdih za jesensko kolekcijo črpala v katedrali Monreale na Siciliji, želela pa sta predstaviti romantično stran Rimskokatoliške cerkve. Modna oblikovalca sta nehote predstavila zelo aktualno cerkveno obarvano kolekcijo oblačil. Navdiha nista dobila pri nedavnih dogodkih, ki pretresajo Vatikan, kot je recimo odstop papeža, saj sta kolekcijo začela ustvarjati že pred nekaj meseci, kajti "umetnost ustvarjanja mozaikov je natančno delo, ki zahteva veliko časa". Oblačila so, kot rečeno, krasili mozaiki in freske, veliko je bilo videti kardinalsko rdečih oblek, manekenke pa so nosile nakit s cerkvenimi motivi, med drugim tudi tiare.

Drugi veliki italijanski modni oblikovalec Roberto Cavalli je navdih za novo kolekcijo prav tako črpal v svoji domovini, v renesančnih Firencah: "Kaj predstavlja umetnost za Firenčane? Občutek prostora, oblika nostalgije, je potreba, posledica," je izjavil pred predstavo v Firencah rojeni oblikovalec, ki je znan kot ljubitelj živalskih vzorcev. Pri ustvarjanju jesenske kolekcije so Cavallija navdihnili predvsem motivi cvetlični motivi Caravaggia.

Spodaj si lahko ogledate še najnovejše smernice modnih hiš Versace in Armani. Medtem ko je Donatella Versace tokrat stavila na drznost in seksapil, v kolekciji je tako videti veliko ozkih oblačil in kovinskih modnih dodatkov, je Giorgio Armani predstavil zanj značilno minimalistično kolekcijo, ki ji pa prav tako ne manjka zapeljivosti.