Moda
()
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.7 od 6 glasov Ocenite to novico!
Nove kolekcije slovenskih modnih oblikovalcev si lahko ogledate tudi vi. Foto: Klemen Razinger, Mimi Antolovič
Kolekcije oblačil si bo v obliki videoprojekcij mogoče ogledati tudi na obrežju Ljubljanice, pri Ribji brvi, in sicer vsak dan od 20. do 23. novembra zvečer. Foto: Klemen Razinger, Mimi Antolovič

Dodaj v

Foto: Slovenska moda se predstavlja na ljubljanskem "placu", ogledate si jo lahko tudi vi

LJFW s kolekcijami za prihodnjo pomlad in poletje
21. november 2015 ob 10:49,
zadnji poseg: 21. november 2015 ob 11:12
Ljubljana - MMC RTV SLO

Z odprtjem LJFW PLACA in s predstavitvijo kolekcij v obliki videoprojekcij se je začela jesenska izdaja ljubljanskega tedna mode, ki bo v središču Ljubljane med 20. in 23. novembrom.

"Veseli smo, da je z odprtjem LJFW PLACA sicer neizkoriščen prostor sredi stare Ljubljane zaživel z novo vsebino: do vključno ponedeljka bo na Mestnem trgu 15 odprt pop-up showroom, kjer si lahko naključni mimoidoči ogledajo nove kolekcije oblačil slovenskih oblikovalcev. Z željo po spodbuditvi modne videoprodukcije, ki je v svetu zelo aktualna, se sodelujoči na tokratni izdaji LJFW predstavljajo tudi v tem jeziku: vsak od oblikovalcev je poskrbel za produkcijo videa, ki se bo ob večerih predvajal na obrežju Ljubljanice, pri Ribji brvi. Cilj Ljubljanskega tedna mode ostaja namreč enak: omogočiti, da tudi širša javnost pride v stik z dogajanjem na področju slovenskega modnega oblikovanja, in ozavestiti obstoj pestrega nabora slovenskih oblikovalcev in blagovnih znamk,” je povedala izvršna producentka LJFW Melinda Rebrek.

Sodelujoči slovenski oblikovalci oziroma blagovne znamke so: Almirasadar (Almira Sadar), Draž (Urška in Tomaž Draž), Matic Veler (Matic Veler), N a t a s a H r u p i c (Nataša Hrupič), Nelizabeta (Neli Štrukelj), Sanija Reja Aske (Sanija Reja), SENS (Zlata Zavašnik), Sofia Nogard (Boštjan Mljač, Mija Curk), Tanja Zorn (Tanja Zorn Grželj) ter kolektiv Young@Squat (Barbara Krmelj, Maja Leskovšek, Sara Valenci, Barbara Vrbančič).

Njihove izbrane kose predstavljenih kolekcij za pomlad-poletje 2016 si bo mogoče ogledati v LJFW PLACU, ki ga najdete na Mestnem trgu 15, do 23. novembra, vsak dan od 10. do 21. ure. Kolekcije oblačil si bo v obliki videoprojekcij mogoče ogledati tudi na obrežju Ljubljanice, pri Ribji brvi, in sicer vsak dan od 20. do 23. novembra zvečer.

Ljubljanska tedna mode v organizaciji Zavoda Zvereene sledita začrtani zasnovi preteklih dveh dogodkov: lansko jesen se je dogajanje v okviru LJFW premaknilo v središče prestolnice, kar je bilo letošnjega aprila nadgrajeno z modnimi revijami na Kongresnem trgu v Ljubljani.

D. S., foto: Klemen Razinger in Mimi Antolović
Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kazalo