Katera je po vašem mnenju izbrala bolje? Foto: EPA
Katera je po vašem mnenju izbrala bolje? Foto: EPA

Sezona podeljevanja nagrad je tu in s tem tudi sezona rdečih preprog. Zvezdniki in zvezdnice so se sinoči zbrali na podelitvi nagrad po izboru kritikov (Critics’ Choice Awards), na rdeči preprogi pa so najbolj blestele Emily Blunt, Rosamund Pike, Felicity Jonester po mnenju nekaterih še Angelina Jolie in Diane Kruger.

Kdo so bili dobitniki nagrad, preberite tukaj.

Anistonova se je odločila za nekoliko drznejši rdeč hlačni kostim z globokim dekoltejem. Guccijevo oblačilo je popestrila z "louboutinkami" in zlato verižico. Njena izbira je nekatere modne kritike prepričala, drugi pa so mnenja, da je "udarila mimo". Bolje se je znašla Julianne Moore, ki je globok dekolte zakrila s čipko in tako dosegla bolj uglajen videz.

Nasprotno pa je večina kritikov navdušena nad Angelino, ki je sijala v srebrni Versacejevi obleki s kratkimi rokavi in minimalnim mejkapom. Za svetlečo obleko sta se podobno kot Joliejeva odločili tudi igralki Amy Adams in Reese Witherspoon, vendar ne tako uspešno, saj sta bili videti, kot da se odpravljata na maturantski ples, so zapisali na spletni strani revije OK.

Mnenja so deljena tudi glede oblek Diane Kruger in Keire Knightley. Keira rada poseže po romantičnih vintage oblekah in tudi tokrat ni bilo nič drugače. Izbrala je svetlo sivo-modro obleko španske znamke Delpozo, ki so jo krasile našite zlate rožice. Nosečniški trebušček pa je zakrila z nekoliko širšim krojem in nabranim blagom. Diane je nosila belo obleko Naeem Khan z modrim vzorcem, za katerega so pri Daily Mailu zapisali, da je videti kot tapeta.

Na rdeči preprogi se je pojavilo tudi nekaj drugih zvezdnic v belem. Jessica Chastain, ki običajno ne razočara, je tokrat izbrala obleko britanskega modnega oblikovalca Antonia Berardija, ki ni najbolj laskala njeni postavi. Pri Daily Mailu pa so zapisali celo, da je bila videti kot drsalka, ki bo pravkar nastopila na tekmovanju. Še ena dama v belem, ki je nekoliko razočarala, je bila francoska igralka Marion Cotillard v Diorjevi obleki s širokim krilom, je pa zato vtis popravila Rosamund Pike v beli obleki modne hiše Valentino in sandalih Jimmy Choo.

Pohvali sta prejeli tudi Emily Blunt in Felicity Jones. V čipkasti rdeči obleki Emilio Pucci je blestela dobitnica nagrade za najboljšo igralko v akcijskem filmu (Emily Blunt - Na robu jutrišnjega dne), zvezdnica filma Teorija vsega pa si je nadela črno obleko Dolce & Gabbana.