Vojvodinja Cambriška najbolje nosi klobuke. Foto: EPA
Vojvodinja Cambriška najbolje nosi klobuke. Foto: EPA

Catherine, ki je bila že večkrat izbrana tudi za žensko z največ modnega sloga, je v anketi združenja klobukov prejela kar 90 odstotkov glasov Britancev.

Res je tudi, da ima Kate, ki prisega na klobuke oblikovalcev Philipa Treacyja, Sylvie Fletcher, Rose Cory in Vivien Sheriff, kot članica britanske kraljeve družine tudi največ priložnosti pokazati svoja naglavna pokrivala, a kljub temu je tudi Kate tista, ki najbolje nosi klobuke, pravijo pri združenju klobukov The Headwear Association.

Žena britanskega princa Williama je prejela več glasov kot ameriška zvezdnika, stilistka Rachel Zoe in raper Ne-Yo.

Medtem ko se od Britank občasno, predvsem ob slovesnostih, kot je poroka, pričakuje, da nosijo klobuke, nošenje klobukov v ZDA ni običajno. Nošenje klobukov naj bi se prav po zaslugi Catherine razširilo tudi čez lužo, modno pa naj bi postalo prav zaradi "učinka Kate".

"Kate je Američankam omogočila, da se počutijo udobneje in samozavestneje ob nošenju klobukov v javnosti," je dejala Jenny Pfanenstiel, ena izmed lastnic prodajalne klobukov v Chicagu.

Združenje klobukov je bilo ustanovljeno leta 1908, njegovo poslanstvo pa je spodbujanje in promoviranje nošenja klobukov in drugih pokrival ter spodbujanje naklonjenosti in prijateljstva med tistimi, ki so vključeni v industrijo pokrival.

V preteklosti so bili za zvezdnike, ki z največ sloga nosijo klobuke, imenovani Victoria Beckham, Lady Gaga, Sarah Jessica Parker, Aretha Franklin, Johnny Depp, Brad Pitt, Marlene Dietrich ...