Zahia je odprla revijo v prosojni poročni obleki, nič manj izzivalne pa niso bile druge kreacije. Foto: EPA/Reuters
Zahia je odprla revijo v prosojni poročni obleki, nič manj izzivalne pa niso bile druge kreacije. Foto: EPA/Reuters

Maročanka, ki se je pred nekaj leti še "prodajala" - v središče pozornosti je prišla, potem ko se je razkrilo, da so spolne odnose z njo imeli francoski nogometaši Franck Ribery, Karim Benzema in Sidney Govou -, je na pariškem tednu mode predstavila svojo kolekcijo oblačil in spodnjega perila.

Prvič se je na pariški modni brvi s svojimi zapeljivimi kosi oblačil 20-letna Maročanka predstavila že januarja, v modnih vodah pa se je, kot kaže bučen aplavz na ponedeljkovi modni reviji, očitno dobro znašla.

Deharjeva je bila stara le 16 let, ko je srečala francoskega nogometaša Francka Riberyja, leto pozneje pa sta za njene spolne usluge plačala tudi Karim Benzema in Sidney Govou. Kmalu se je omenjena trojica nogometašev znašla v središču škandala, afero pa je raziskovala tudi policija, saj je bila Zahia takrat še mladoletna. Nogometašem je grozila tudi triletna zaporna kazen, Riberyjevi odvetniki pa pravijo, da so dokazali, da Franck ni vedel, da je bila Zahia mladoletna, ko je spal z njo.

Škandal, ki je Zahii spremenil življenje
Medtem ko je francoska javnost obsojala ravnanje svojih reprezentantov, pa je Deharjevi, zahvaljujoč škandalu, uspelo povsem spremeniti svoje življenje.

Kmalu za tem, ko je vse prišlo v javnost, se je prenehala ukvarjati s prostitucijo, poslovne ponudbe pa so prihajale z vseh strani - postala je manekenka za spodnje perilo, znašla se je na naslovnicah revij V, Vanity Fair in drugih, očarala je celo Karla Lagerfelda, ki jo je sam fotografiral za njen portfolio, zdaj pa je postala uspešna modna oblikovalka spodnjega perila.