Tony Parker, eden največjih zvezdnikov na EuroBasketu v Sloveniji. Foto: Reuters
Tony Parker, eden največjih zvezdnikov na EuroBasketu v Sloveniji. Foto: Reuters
očala za Tonyja Parkerja
Za Tonyja Parkerja so pri Wood Stocku razvili nov model očal, ki ima na notranji strani naušnikov "vžgan" podpis košarkarskega zvezdnika in logotip I feel Slovenia. Foto: Urad vlade RS za komuniciranje

V okviru promocijskih dejavnosti, ki jih Urad Vlade RS za komuniciranje organizira ob evropskem košarkarskem prvenstvu in ki so povezane s promocijo znamke I feel Slovenia, bo v soboto, 31. avgusta, potekal dogodek pred zadnjo pripravljalno tekmo med Slovenijo in Francijo. Slovenija, država gostiteljica EuroBasketa, bo Tonyju Parkerju podarila posebej zanj izdelana lesena očala skupine mladih ustvarjalcev Wood Stock.

Lesena očala za Tonyja Parkerja je skupina mladih ustvarjalcev Wood Stock izdelala iz lesa češnje in lipe in so v 98 odstotkih izdelana ročno. Skozi stoletja je bila slovenska nacionalna identiteta namreč tesno vpeta v krošnje lipe in lipovega lista. Lipa je bila in ostaja pomemben simbol Slovenije. Dolgo zgodovino in tradicijo ima tudi lipov les v očalih, ki je rasel na slovenskih tleh približno 180 let.

Lesena očala, tako sončna kot korekcijska, so v zadnjem času postala velika uspešnica po vsem svetu, svoj "lonček" k tej modni smernici pa so pristavili tudi mladi podjetniki iz Slovenskih Konjic, zbrani pod slovensko blagovno znamko Wood Stock. Več o njih lahko izveste tukaj.

Za Tonyja Parkerja so pri Wood Stocku razvili nov model očal, ki ima na notranji strani naušnikov "vžgan" podpis košarkarskega zvezdnika in logotip I feel Slovenia. Tudi embalaža je poseben in unikaten izdelek. Spominja na brunarico in je narejena iz lesa divje češnje, pravzaprav odpisane stare skrinje iz lesa divje češnje.

Gre za poseben in recikliran izdelek, narejen iz starega lesa. V Sloveniji je les velika naravna danost in je tradicionalno v skoraj vsakem slovenskem domu. Od tod tudi ideja za izvirno darilo, ki v duhu slovenske nacionalne znamke povezuje tradicijo in modernost ter odraža slovensko butičnost in ročno spretnost.