Marko Šobot, mister Slovenije 2012 za mistra international, bo s sabo vzel unikatne čevlje oblikovalke Alje Novak in človeško ribico, ki jo bo podaril organizatorjem. Foto: Peter Klinc
Marko Šobot, mister Slovenije 2012 za mistra international, bo s sabo vzel unikatne čevlje oblikovalke Alje Novak in človeško ribico, ki jo bo podaril organizatorjem. Foto: Peter Klinc
Raper Mirko, dober Markov prijatelj, je dogajanje popestril z nekaj glasbenimi nastopi. Foto: Peter Klinc

Organizacija Mister Slovenije je v ljubljanskem Klubu 300 priredila poslovilno zabavo in novinarsko konferenco z zabavnim programom. Zvezda večera je bil Marko Šobot, mister Slovenije 2012 za mistra international. Dolenjski lepotec se skupaj s predstavnico organizacije Nino Uršič že v ponedeljek odpravlja na Daljni vzhod, zato navdušenja nikakor ne skriva: "Resnično se veselim edinstvene avanture. Vzhičenje je toliko večje tudi zato, ker prvič letim z letalom."

Novomeščan je še povedal, da bo s sabo vzel talisman, ki ga nosi na verižici. Nobena skrivnost ni, da si želi poseči po najvišjih mestih: "Vedno ko v čem tekmujem, si želim zmage in tudi tokrat je tako. Seveda pa bomo o realnih možnostih lahko govorili šele, ko bomo tam in bomo v živo spoznali konkurenco."

Visoka pričakovanja
Za mizo govornikov na novinarski konferenci je sedel tudi glavni organizator projekta Mister Slovenije in lastnik modne agencije Mister Model Management Erik Ferfolja. Povedal je, da bo slovenska delegacija tamkajšnjim organizatorjem in visokim predstavnikom podarila skulpturo človeške ribice, Marko pa bo blestel v unikatnih čevljih oblikovalke Alje Novak. Za uradne fotografije slovenskega mistra Marka je poskrbela fotografinja Ana Gregorič, ki je Marku napovedala uvrstitev v super finale TOP 5.

Novinarsko konferenco je povezovala prekaljena voditeljica Pia Pustovrh, za glasbene točke pa je poskrbel raper Mirko, sicer dober Markov prijatelj. Na oder je stopil tudi predstavnik potovalne agencije Imperial Travel Matej Valenčič, ki je Marku predal letalsko vozovnico. Prek satelita pa se je oglasil tudi Matjaž Kumelj, mister Slovenije 2012 za mistra universe, ki kot profesionalni model dela v Južni Koreji.

Slovenska organizacija z dvema predstavnikoma
Organizacija Mister Slovenije se je letos odločila še za en korak. Po letu 2010, ko je zastopala BiH, se bo tokrat podpisala pod barve Srbije. Predstavnica organizacije bo tako imela dvojno delo, saj bo nacionalna direktorica dveh držav, Slovenije in Srbije. Srbski predstavnik je 21-letni Luka Raco iz Beograda. Svetovni lepotni izbor bo doživel svoj vrhunec 24. novembra v Bangkoku na Tajskem, ko bo znano, kdo bo na prestolu zamenjal Brazilca Cesarja Curtija.