Robert Pattinson je novi Diorjev obraz. Foto: Reuters
Robert Pattinson je novi Diorjev obraz. Foto: Reuters

29-letni Robert Pattinson, ki ga je med zvezde izstrelila vloga vampirja Edwarda Cullena, je bil imenovan za novi obraz/telo moške modne kolekcije znamke Dior. Igralcu, ki je v preteklosti že sodeloval z omenjeno modno znamko - promoviral je Diorjevo dišavo -, je pripadla prav posebna čast. Postal je prvi hollywoodski obraz, ki predstavlja Diorjeva oblačila.

Robert Pattinson je že poziral v Diorjevih oblačilih, fotografije, ki so obšle svet, pa je posnel priznani modni oblikovalec in fotograf Karl Lagerfeld. Nemec, ki stoji za modnima hišama Chanel in Fendi, je sprejel ponudbo konkurenčne modne hiše iz Pariza.

Po besedah izvršnega direktorja Diorja Sidneyja Toledana se je Pattinson nad sodelovanjem z Diorjem še bolj navdušil, ko so mu povedali, kdo ga bo fotografiral.

Kristen Karlova muza
Robert Pattinson in Karl Lagerfeld sta že večkrat sodelovala, druga muza slavnega oblikovalca pa je Kristen Stewart, še ena zvezdnica iz Somraka. Stewartovo je Karl imenoval za eno največjih mladih igralk, že nekaj časa pa je Kristen zaščitni obraz omenjene znamke.

Robert in Kristen sta bila nekaj časa v zvezi, skupaj sta prebrodila tudi Kristenino prevaro z režiserjem Rupertom Sandersom. Igralca sta se dokončno razšla leta 2013. Robert Pattinson je zaročen s pevko FKA Twigs.