Rennova v polnejši podobi na naslovnici svoje knjige Lačna. Foto: Screenshot
Rennova v polnejši podobi na naslovnici svoje knjige Lačna. Foto: Screenshot
In vitkejša Rennova na marčevski naslovnici korejske W. Foto: Screenshot W

Je s tem zavrgla vse, kar je dosegla, in "izdala" skupnost močnejših modelov?
25-letna Rennova te dni krasi marčevsko naslovnico korejske izdaje revije W, na kateri je z lasuljo, zelenim senčilom za oči in vitko podobo praktično nerazpoznavna. Američanka nosi obleko iz kolekcije Louisa Vuittona za pomlad/poletje.

Crystal so modni agenti odkrili v njenem domačem kraju Clinton v Misisipiju, ko ji je bilo komaj 14 let. Strokovnjaki iz modne industrije so dekletu takrat dejali, da bo morala shujšati za tretjino, če si želi uspešne kariere. Sledila so leta boja z anoreksijo, dokler se ni Rennova nazadnje zredila za 30 kilogramov in si zgradila kariero kot model za močnejše postave.

Napisala je celo knjigo z naslovom Hungry: A Young Model's Story of Appetite, Ambition and the Ultimate Embrace of Curves (Lačna: Zgodba mladega modela o apetitu, ambicijah in končnem sprejetju oblin), v kateri je opisala svoje izkušnje v modni industriji.
"Obrnila nam je hrbet"
A ni trajalo dolgo, da so se kilogrami začeli spet topiti. Vzrok je bil, kot je razložila sama, "grozen razhod" - njen dveletni zakon z dolgoletnim fantom Gregoryjem Vrecenakom se je namreč končal leta 2009.

Pred nekaj tedni je Rennova pozirala v bikiniju za posebno izdajo revije Sports Illustrated, zdaj pa se je nanjo zaradi njene nove postave vsul plaz kritik. Posebej ostra je bila "močnejša" skupnost.
"Vsi smo jo podprli in jo spromovirali, zdaj pa nam je obrnila hrbet," je za RadarOnline.com potožila urednica PLUS Model Magazina Madeline Jones. "Izdala nas je. Crystal je bila največji močnejši supermodel naše dobe in veliko bralk si jo je vzelo za vzornico. Podpirali smo jo 100-odstotno."

O nadziranju ženskega telesa
Crystal na očitke odgovarja: "Nosila sem konfekcijsko številko "nič", otroška oblačila pri 43 kilogramih, pa vse do številke 48 in vse vmes. Zdaj nosim številko 36 ali 38, odvisno od oblikovalca. In zanimivo je biti v tej situaciji v modi, kjer so skrajnosti postale norma."
Ostro pa so se na besede Jonesove odzvali tudi pri Huffington Postu, kjer so zapisali: "Žensko telo očitno ni njeno, da bi z njim počela, kar si želi; pomisliti mora na čustva drugih ljudi in se prehranjevati ali pa se ne prehranjevati v skladu s tem. Še posebej kul je nadzirati telo nekoga, ki je včasih imel motnje s prehranjevanjem. Recimo, da je, v najslabšem primeru, Rennovi ponovno zdrsnilo. Je potem res racionalno, da to vzamete osebno, ko ima nekdo, ki vam je všeč, duševne težave, kaj šele, da se nanj zaradi tega razjezite? Ne, ni."