Tyrina poteza je še ena v vrsti aktuanih dogodkov v modni industriji to sezono, ki je pokazala odprtost do manekenk v zrelejših letih. Foto: Reuters
Tyrina poteza je še ena v vrsti aktuanih dogodkov v modni industriji to sezono, ki je pokazala odprtost do manekenk v zrelejših letih. Foto: Reuters

Poslovna mogotka in izvršna producentka omenjene resničnostne oddaje, ki je bila glavna sodnica v 22 od 23 serij Ameriškega supermodela (v 23. je kljub govoricam o ukinitvi šova Tyra zgolj predala vodenje popzvezdnici Riti Ori), je na omrežju Instagram pojasnila, da ves čas dobiva sporočila tistih, ki bi se želele prijaviti na ta manekenski izbor, a zato, ker štejejo več kot 27 pomladi, samodejno izpadejo iz konkurence.

"Veste, da sem se vedno zavzemala za raznolikost v lepoti," je povedala Banksova svojim 4,9 milijona sledilcem na omenjenem družbenem omrežju in dodala, da se je zato odločila, da odstrani starostno omejitev: "Vseeno mi je, koliko si stara, srček, moraš se samo znati smehljati z očmi (smize) in biti odprta za učenje obvladovanja modne steze v slogu supermanekenke."

V komentarjih so se usule besede pohvale za Banksovo, ki je odraščala v razvpiti losangeleški soseski Inglewood, zaslovela pa je v zgodnjih 90. letih, ko je še kot najstnica prišla pod okrilje agencije Elite. Poleg poziranja za Vogue je hodila na revijah zvenečih znamk, kot so Chanel, Christian Dior in Marc Jacobs. Bila je prva Afroameričanka na naslovnicah revij GQ in Sports Illustrated, preizkusila se je tudi kot igralka.

Zdaj je Tyra multimilijonarka, ki ima poleg produkcijske hiše, v okviru katere ima tudi svojo pogovorno oddajo, še založbo in kozmetično podjetje. Gostuje tudi kot sodnica v oddaji Amerika ima talent, skupaj z nemško supermanekensko kolegico Heidi Klum, ki vodi nemško različico Supermodela.

Tyra Banks je od leta 2013 v razmerju z norveškim fotografom Erikom Aslo. Januarja lani jima je nadomestna mati rodila sina Yorka.