Prizor iz nekega drugega časa: Angelina in Brad na premieri filma Drevo življenja pred dobrimi petimi leti. Foto: Reuters
Prizor iz nekega drugega časa: Angelina in Brad na premieri filma Drevo življenja pred dobrimi petimi leti. Foto: Reuters
Razlog za ločitev so, vsaj 'na papirju', nepremostljive razlike. Foto: Reuters

Vse odkar je prejšnji teden odjeknila novica, da se hollywoodski sanjski par razhaja, sta tako 41-letna Angelina kot enajst let starejši Brad v središču medijske pozornosti, on v dokaj negativni luči, saj se je znašel pod plazom obtožb o besednem in celo fizičnem nasilju nad ženo in otroki (skupno jih imata šest, tri posvojene in tri biološke).

Kot poročajo viri, Pitt, ki se je znašel tudi pod drobnogledom centra za socialno delo, dejavno sodeluje s preiskovalci, med drugim je moral prestati testiranje vsebnosti mamil v krvi. Vztrajno pa zanika, da je udaril najstarejšega sina Maddoxa (15), o čemer se je v zadnjih dneh veliko namigovalo: zapletla naj bi se v spor na zasebnem letalu in prišlo je do manjšega prerivanja.

Angelina Jolie v prošnji za ločitev navaja nepremostljive razlike, zahteva tudi skrbništvo nad njunimi šestimi otroki. Kot je dejal igralkin odvetnik, se je za to potezo odločila, "da bi ohranila zdravje družine". Par se je poročil leta 2014, potem ko sta bila skupaj že deset let.

"Naj bo v središču film"
Pitt, ki je pripovedovalec epskega dokumentarca Terrencea Malicka z naslovom Voyage of Time, v katerem veliki filmar prikaže rojstvo vesolja, se premiere v Los Angelesu ni udeležil, saj ni želel odtegovati pozornosti samemu filmu. Drugo različico filma pripoveduje Cate Blanchett.

V izjavi za javnost je igralec, ki je z Malickom sodeloval že pri odmevnem projektu Drevo življenja, sporočil: "Terrenceov Voyage of Time je neverjetno lep in edinstven eksperimentalni film za otroke in družine, v katerem prikaže rojstvo časa. Hvaležen sem, da sem bil lahko del tako fascinantnega in izobraževalnega projekta, a trenutno se osredotočam na svoje družinske razmere in nočem odtegniti pozornosti od tega izjemnega filma, ogled katerega priporočam vsem."

Prispevek o tem, kako je ločitev sanjskega para odmevala v filmskem svetu, je za oddajo Kino fokus pripravila MMC-jeva sodelavka Ana Jurc.

Brangelina je mrtva, naj živi Brangelina?
Brangelina je mrtva, naj živi Brangelina?