Zabava
Jan Ullrich
Ullricha so na obvezno zdravljenje odpeljali z reševalnim vozilom, lokacije pa na frankfutrski policiji niso razkrili. Foto: EPA

Dodaj v

Epilog napada na prostitutko: Ullricha sprejeli v psihiatrično bolnišnico

Težave nekdanjega nemškega kolesarja
11. avgust 2018 ob 11:32
Frankfurt - MMC RTV SLO, STA

Jana Ullricha so po petkovem napadu na prostitutko odpeljali na obvezno psihiatrično zdravljenje, tožilstvo pa medtem nekdanjega nemškega kolesarskega šampiona preiskuje zaradi poskusa uboja in povzročitve hudih poškodb.

Frankfurtska policija je pojasnila, da so Ullricha zaradi suma napada na prostitutko pridržali v petek. Pojasnili so, da je bil 44-letnik po incidentu, ki se je zgodil v enem od frankfurtskih hotelov, v tako slabem stanju, da zaslišanja niso mogli opraviti in so ga preložili. Po streznitvi, nekdanji kolesar je priznal, da je bil v času incidenta pod vplivom drog in alkohola, pa se je nadaljnjemu sodelovanju s policijo odrekel in na vprašanja ni hotel odgovarjati.

Veliko bolj kot Ullrich je bila zgovorna 33-letnica, ki je natančno popisala dogajanje v hotelski sobi. Zatrjuje, da jo je nekdanji kolesar napadel, nato pa jo je davil, "dokler se ni vse stemnilo". Policijo je poklicalo osebje hotela.

Po izteku pridržanja na obvezno zdravljenje
Ullrichu, ki se že dalj čas spopada z odvisnostjo od drog in alkohola, so po izteku pridržanja odredili obvezno zdravljenje v psihiatrični bolnišnici, kamor so ga po izteku pripora odpeljali z reševalnim vozilom.

Tožilstvo medtem nadaljuje preiskavo zaradi poskusa uboja in povzročitve hudih telesnih poškodb, po vsej verjetnosti pa ga bo zaradi očitanih dejanj doletela tudi obtožnica.

Dlje trajajoče težave z odvisnostjo
To pa ni prvi incident, v katerega je bil v zadnjem času vpleten Ullrich, prejšnji teden so imeli z njim opravka španski policisti, ki so ga prijeli, potem ko je na Majorki vdrl na posestvo nemškega igralca in režiserja Tila Schweigerja. Lani pa je bil v Švici obsojen na 21 mesecev pogojne kazni, ker je pod vplivom alkohola zagrešil prometno nesrečo.

Nekdanji nemški as svojih težav pred javnostjo sicer ne skriva, že pred incidentom v Frankfurtu je za nemški časopis Bild povedal, da bo zaradi ljubezni do svojih otrok, ki jih ni videl že več mesecev, odšel na zdravljenje.

Sa. J.
Prijavi napako
Komentarji
Hijena
# 11.08.2018 ob 12:40
Stranski učinki zdravil za astmo?
kolesar112
# 11.08.2018 ob 21:28
Jan Ulrich je osvojil Tour de France pri vsega 23 letih, bil je ikona in prvo ime nemškega T-mobila (ena izmed največjih nemških in posledično, evropskih podjetji). Vrsto let osrednja figura nemškega športa. Bil je svetovni prvak in 5x je bil drugi na dirki po Franciji... Dvoboju z Armstrongom bodo pač nesmrtni. Na žalost je tako, da tam kjer ti mati narava da več, nekje drugje vzame.
Ne glede na osebni del življenja, je dosegel nesmrtnost.
samo.jug
# 11.08.2018 ob 11:53
A mu ven mlati ves tisti doping, ki ga je absorbiral med kariero? :)
Mr.Mr.
# 11.08.2018 ob 16:29
zakaj pa ne? tudi pravi Nemec je lahko duševno bolan....
-------------------
Veliko bolj in veliko prej, kot mešanci. Enako je pri živalih. Mešanci so neuničljivi. :)
miško5lin
# 11.08.2018 ob 15:21
hernandez

Droga in alkohol skupaj, je pa nekaj drugega kot EPO.

EPO je do sedaj eden najbolj "naravnih dopingov" v zgodovini. Problem za zdravje je bil samo v "predoziranju", ker si imel "pregosto" kri.

Posledično po njem nisi postal"neumen".
hernandez
# 11.08.2018 ob 15:14
Dobro, temu se reče "doživeti dno".
Upam pa da je zdaj konec novic o tem, ker za državni medij se ne spodobi mrhovinarsko poročanje.
Duhovičenja kako je to posledica dopinga, so mi tudi kr neki. Zakaj pa česa podobnega ne beremo o Jolandi Čeplak.
iluvatar
# 11.08.2018 ob 19:54
Ma dejte mu mir, legendi.
maček Tom
# 11.08.2018 ob 12:27
zakaj pa ne? tudi pravi Nemec je lahko duševno bolan....
Furiosa
# 11.08.2018 ob 12:27
Torej za njegove izpade le ni bila kriva ločitev, kot so nekateri včeraj tukaj natolcevali, ampak že več let trajajoči problemi z odvisnostjo od drog in alkohola, ki jih očitno njegova žena ni več želela prenašati, zato se je Ullrich pač začel znašati nad drugimi. Ločitev in odsotnost otrok bi lahko kvečjemu delovala pozitivno in ga motivirala, da se spravi na zdravljenje.
redcock
# 20.08.2018 ob 08:49
Dejstvo je, da veliko "stare garde kolesarjev" zabrede po končani poti v težave z odvisnostjo od alkohola in drog. Telo in možgani se pač odzivajo na prepovedane substance, ki jih je užival med aktivno kariero. V vsakem primeru žalostno za nekoč vrhunskega kolesarja.
d_a_r_k_o
# 11.08.2018 ob 14:04
Kdo si omisli pomoč od umetne pameti, ki jo sestavimo iz kakšnih polprevodnikov.
miško5lin
# 11.08.2018 ob 15:15
No, pa me je Admin spet izbrisal, ko sem nekomu po domače napisal kar mu gre.

Ker je napisal, da se Rogljiću, beri ROGLJIĆU, lahko isto zgodi kot Ullrichu.

Pa Admin le ni na dopustu, kot smo nekateri mislili...
topgun1984
# 12.08.2018 ob 02:06
V zapor!!! Pa denar pobrat k ga je neposteno dobil oz ukradu.
fantasycamp
# 11.08.2018 ob 11:42
Dober PR, tako ne bo šel v zapor, pač reče da ima mentalne probleme...
stewie
# 11.08.2018 ob 12:16
Najprej vrhunski športnik, potem pa vse tako predvidljivo - doping, droge, alkohol, ločitev, prostitutke, kriminal, policija, nato pa še norišnica.
Naslednje, kar sledi po koncu zdravljenja, pa je vstop v politiko in kandidiranje na listi AfDja.
Kazalo