Zabava
(3)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.0 od 8 glasov Ocenite to novico!
Sziget
Zbrano občinstvo je letos zabavala tudi zasedba Dubioza kolektiv. Foto: EPA

Dodaj v

Foto: Letos na Szigetu tudi Pink, Dubioza Kolektiv in Magnifico

Eden največjih evropskih glasbenih festivalov
12. avgust 2017 ob 15:40
Budimpešta - MMC RTV SLO, STA

Na otoku Obuta blizu Budimpešte te dni poteka eden največjih evropskih glasbenih festivalov Sziget. Na jubilejnem, 25. festivalu so na seznamu nastopajočih med drugim tudi Pink, Billy Talent in Dubioza kolektiv.

Poleg že omenjenih pa bodo na glavnem odru nastopila tudi imena, kot so Interpol, PJ Harvey, Wiz Khalifa, Biffy Clyro, Iggy Azalea Macklemore & Ryan Lewis, The Chainsmokers in The Kills. Festival bosta sklenila Dmitrij Vegas & Like Mike.

Sicer pa glavni oder ni veliki nosilec festivala. Ob približno 23. uri se tam namreč festivalski nastopi končajo, festivalsko dogajanje pa se do jutranjih ur nadaljuje po številnih drugih odrih. Z območja nekdanje Jugoslavije bosta poleg zasedbe Dubioza kolektiv letos nastopila še Magnifico in Goran Bregović.

Festival sta prvič organizirala prijatelja Karoly Gerendai in Peter Shiami Müller, na njem pa so našteli približno 43 tisoč obiskovalcev, večinoma Madžarov, ki so uživali v 200 koncertih, 80 filmskih projekcijah in 40 gledaliških predstavah. Lanske številke pa pričajo, kako velik je festival postal v zadnjih letih - leta 2016 ga je obiskalo skoraj pol milijona ljudi iz 93 držav, kar 70 odstotkov vseh obiskovalcev pa je bilo tujcev.

Nekaj utrinkov s festivala, ki poteka do 16. avgusta, si lahko ogledate spodaj.

P. B., foto: EPA
Prijavi napako
Komentarji
prider
# 12.08.2017 ob 16:17
Noro vzdušje. Sicer vroče - v sredo (in tudi četrtek) je bilo do 36° C, tako da je Dubioza zažigala še bolj - pred vrhuncem, ko je nastopila Pink. :)
Priporočam. Tako festival kot ogled samega mesta.
orodjar
# 16.08.2017 ob 19:38
Otok se imenuje Obudai in je v, ne pa blizu Budimpešte.
007.
# 12.08.2017 ob 17:28
Če primerjam z prejšnimi leti je letos zelo slab line up + podražili karte za skoraj 50€
Kazalo