Die Antwoord na Szigetu. Foto: EPA
Die Antwoord na Szigetu. Foto: EPA

Festival je v polnem teku, odprle so ga skupine Skunk Anansie, Die Antwoord in The Chemical Brothers.

Nastopila je tudi že barbadoška pevka Rihanna, britanska pevca Jake Bugg in John Newman, Manu Chao s skupino La Ventura, skupina Parov Stelar. Danes se obeta nastop islandske skupine Sigur Ros, ki bo na festivalu nastopila prvič, in skupine Muse. Do konca festivala, ta se bo končal 17. avgusta, bodo nastopili še David Guetta, Tinie Tempah, Sia, The Lumineers, Years & Years, Kaiser Chiefs, Noel Gallagher, The Last Shadow Puppets ...

Vsa našteta glasbena imena so oziroma bodo nastopila na glavnem odru, ki letos nosi ime po nedavno preminulem dolgoletnem sodelavcu festivala Danu Panaitescuju.

Tudi na drugih dogajanjih je dogajanje pestro, med nastopajočimi so Naughty Boy, Editors, Bloc Party, M83, Crystal Castles, Kodaline pa številni didžeji.

V sklopu festivala so se s posebnim dogodkom Ashes to Ashes poklonili tudi Davidu Bowieju, ki je na začetku leta izgubil boj z rakom.

Festival poteka na otoku Obuda, za varnost pa skrbi 1.300 ljudi, organizatorji so tako povedali, da je Obuda najbolj varen kraj v Budimpešti.