Noor med snemanjem fotografij za Playboya. Foto: Instagram
Noor med snemanjem fotografij za Playboya. Foto: Instagram

Ne, ne gre za takšne fotografije, na kakršne ste pomislili ob omembi revije Playboy. Na fotografijah, ki jih je posnela Kate Warren, 22-letna Noor Tagouri namreč pozira povsem oblečena - in pokrita z naglavno ruto, seveda. Fotografije so sicer zgolj "spremljava" intervjuja z Američanko muslimanske veroizpovedi, ki s svojo predanostjo novinarskemu poklicu po eni strani in veri po drugi ruši marsikatere stereotipe - in navdušuje, saj si je že prislužila naziv "čudežnega otroka medijev".

Tvegali vse, da bi se ukvarjali s tistim, kar ljubijo
Skupaj s spolno aktivistko Stoyo, komičarko Ali Wong, temnopoltim romanopiscem Paulom Beattyjem, glasbenico Lauro Jane Grace in računalniškim programerjem Seanom Murrayjem je Tahourijevo Playboy namreč uvrstil v svojo rubriko Odpadnikov, kjer predstavlja ljudi, ki "so tvegali vse - celo svoje življenje -, da bi se ukvarjali s tistim, kar ljubijo".

V krajšem intervjuju je Američanka libijskih korenin tako med drugim razkrila, da ji to, da je muslimanka, ki pokriva svoje lase, pri delu bolj pomaga kot pa ovira: "Ker sem muslimanka, ki nosi hidžab, si lažje pridobim zaupanje drugih. Preprosto jim rečem: 'Vem, kako je, če te mediji narobe predstavljajo. Tega ti jaz ne bom storila. Želim povedati tvojo zgodbo, ker je pomembna in ker bo to zadostilo pravici.'"

Nedavno je namreč posnela dokumentarni film o enem najhujšim ameriških primerov sistematičnih zlorabah v ustanovi za otroke in mladostnike s težavami v duševnem razvoju Forrest Haven. Prepričana je, da ji, če ne bi bila pokrita muslimanka, ne bi uspelo prepričati vseh nekdanjih stanovalcev, njihovih sorodnikov, prijateljev ali nekdanjih zaposlenih, da spregovorijo.

Playboy ne stavi več na goloto
Playboy je sicer že na začetku leta vstopil v novo obdobje, ko je izdal prvo številko brez ene same fotografije povsem gole ženske. Odločili so se namreč, da "je seksi povsem dovolj".

Nekaj utrinkov s snemanja si lahko ogledate spodaj.