Fotografijo Leta v vlogi Jokerja je objavil režiser filma, ki bo na velikih platnih zaživel leta 2016. Foto: Twitter
Fotografijo Leta v vlogi Jokerja je objavil režiser filma, ki bo na velikih platnih zaživel leta 2016. Foto: Twitter

Z zeleno obarvanimi lasmi in obrvmi, srebrnim okrasjem na zobeh ter številnimi tetovažami je igralec Leto, ki se bo v filmu režiserja Davida Ayerja Suicide Squad vživel v Jokerja, neprepoznaven. "Priložnost, da igram takšnega, skoraj shakespearjevskega lika, to prekrasno katastrofo od lika, je velik izziv," je dejal Leto v enem izmed nedavnih intervjujev.

Za njim je že sicer nabiranje kilogramov, saj se jih je za vlogo v filmu Klub zdravja, ki mu je prinesla oskarja, Dallas moral znebiti. Kot je dejal pred časom v intervjuju za Hollywood Reporter, mu uživanje velikih količin hrane predstavlja napor.

A tokrat se mu ni bilo treba zrediti za 27 kilogramov, kot se je moral za upodobitev Marka Chapmana. Za film Chapter 27, v katerem je upodobil morilca Beatla Johna Lennona, je zaradi povečane teže nekaj časa obsedel na invalidskem vozičku. "Tega ne bi naredil nikoli več, saj mi je čezmerna teža povzročila velike bolečine v nogah. Ko se je snemanje bližalo koncu, sem lahko mislil le na svoje težave. Dolgih razdalj sploh nisem mogel več prehoditi, zato so me večkrat posadili na voziček," je dejal takrat.