Zabava
Siddharta na novem studijskem albumu Nomadi predstavlja deset novih skladb. Pet jih je odigrala tudi na sinočnjem koncertu v Hali Tivoli. Foto: BoBo/Borut Živulović
Repertoar:
 
- Halo Nomadi
- T.H.O.R.
- B Mashina
- Klinik
- A.M.L.P.
- Nastalo bo
- Napoj
- Do konca
- Lej Lej Lej
- Strele v maju
- Neon
- Platina
- Rave
- Phat Yuppie
- Mala nimfomanka (v izvirniku skladba BFM)
- Na soncu
- Vzhod
----------------
- Samo edini
- Napalm 3
- Ring
----------------
- Ledena
- Piknik
- Medrevesa
Novo ploščo zaznamuje agresivnejši zvok, kjer je poudarek na ritemsekciji. Foto: BoBo/Borut Živulović
Bolj kot na članih skupine, na katere so svetlejše luči posvetile zgolj občasno, je bil tokrat poudarek na animaciji, ki je bila za njimi na velikem zaslonu. Foto: BoBo/Borut Živulović
Siddharta nadaljuje svojo turnejo po športnih dvoranah po Sloveniji. Foto: BoBo/Borut Živulović

Dodaj v

Siddharta 9.0 v razprodani Hali Tivoli: Gremo kar od tu naprej

MMC na koncertu Siddharte
15. september 2018 ob 11:53
Ljubljana - MMC RTV SLO

Enajst let je trajalo, da se je Siddharta vrnila v ledeno dvorano Hale Tivoli. Takrat jo je zapustila po odigrani 56. skladbi večera Orion Lady. Ob vrnitvi na krilih devetega studijskega albuma Nomadi se je poslovila ob 23. skladbi večera Medrevesa.

"Pr'jatli, še enkrat dober večer," je zbrane nagovoril pevec skupine Tomi Meglič po udarnem trojčku skladb za obujanje nostalgije T.H.O.R., B Mashina in Klinik. "Po srečnem enajstem letu se spet zberemo v Hali Tivoli v takem številu. Več ne gre. Najlepša hvala za tole. Mislim, da vam ne bo žal," je nadaljeval pevec, kitarist in avtor skladb ter dodal: "Zakaj ravno danes? Danes je uradno izšla naša nova deveta 'plata', ki nosi naslov Nomadi. In to ste vi. Vi. Vi. In to smo mi."

V primerjavi z repertoarjem, ki so ga predstavili na maratonskem koncertu pred enajstimi leti (kjer so nanizali skladbe iz nostalgičnega ID-a, udarnega NORD-a, ponarodelega Rh-, ognjene Petroleje in še druge), so sinoči ostale skladbe T.H.O.R., B Mashina, Klinik, Napoj, Neon, Platina, Rave, Na soncu, Samo edini in Ring.

Poleg omenjenih so med skladbe, ki so jih širili med svoje poslušalce na koncertih od albuma Saga (se pravi še VI, Infra in Ultra), umestili pet novosti, s katerimi so postregli na novem albumu. Takoj po klavirskem uvodu Tomaža O. Rousa, ki je naznanil začetek dve uri in 20 minut dolge - po zvoku sodeč - orkestracije rokerskih barv, so udarili s prvo skladbo z albuma Halo Nomadi.

Agresivnejši zvok, kjer je poudarek na ritemsekciji in spretnem prepletu klavirskega ter kitarskega zvoka. 'Naefektirani' vokal Megliča, ki niti ne pripoveduje, ampak pridiga o duhu časa in v refrenu ponavlja sporočilo "gremo kar od tu naprej", je lep povzetek Siddharte v letu 2018.

To so Nomadi
Tisti, ki so lahko do zdaj slišali z novega albuma zgolj singla Medrevesa in A.M.L.P., pa so zmajevali z glavo, da se Siddharta izgublja v še enem poskusu, da ugaja okvirom radijske sprejemljivosti (t. i. 'radio friendly' standardom), nimajo razlogov za skrb. Nomadi so udarni in moderni, kakor bi trčila svetova Rh- in Ultre. Nekaj nabojev pa so sinoči celo pustili v škatli. Tako je izostala skladba Kripto, ki poleg 'fankovskega' pridiha oboževalcem postreže z rimami, kot je: "Fant, rojen v mestu zmaja. Manjka nam sijaj. O, manjka nam sijaj. Digitalni raj, digitalni raj." In tudi Moderne dame s sporočilom: "Daj! Srce nazaj. Po tiho in na skrivaj."

Sta se pa zato tako A.M.L.P. in Medrevesa izkazali za skladbi, ki sta se že toliko "usedli" v spomin poslušalcev Siddharte, da ni občutka, da gre za novo poglavje. Še več, Medrevesa so v drugem (baladno naravnanem) podaljšku večera zamenjale Vojno idej na mestu skladbe, s katero se Siddharta poslovi na koncertih. Nič več rušilne moči, ob kateri se čaka, da se razbijejo vse kitare na odru (spomnimo se stadiona v Stožicah), katarza je po novem umirjena in skorajda spokojna.

Vrh kitarskih akrobacij v izvedbi Siddharte 9.0 se tako konča, ko Meglič povzdigne svojo med preigravanjem A.M.L.P.. Potem ko izgine še zadnji vroči val, ki so ga povzročili z ognjenimi učinki na odru in pred tem, ko se po dvorani izgubi sled za zadnjim tonom, ki pride iz zvočnikov, in Meglič v tišini spregovori: "A mi 'lahk' poveš?"

Stare uspešnice, nove preobleke
Treba je poudariti, da Siddharta na odru še zdaleč ni pomehkužena, kar je še enkrat pokazal včerajšnji potek koncerta. "Dober večer, Hala Tivoli! Kje ste prijatelji? Naj se trese, naj se trese," je začel Meglič z uvodnim nagovorom pred skladbo T.H.O.R., kjer je svoj pečat pustil poltonsko agresivneje zasnovan 'riff'. Svoje je dodala tudi pirotehnika in že ob B Mashini ni bilo obiskovalca, ki vsaj delčka skladbe ne bi odpel skupaj s Siddharto.

Agresivnejši ritem, ki je prihajal s strani navezave Boštjan Meglič-Jani Hace pa so predvsem na mestih za solaže nadkriljevali kitarski vložki Primoža Benka in Tomija Megliča. "Prijat'li, da vas sliš'mo," je pozival Meglič zbrane ob skladbi B Mashine, da se mu pridružijo ob vzklikanju "hej, hej, hej". Kitarski zvok, kjer je treba omeniti distorzijske vložke na kitari Benka predvsem na začetkih skladb (kot je bil primer pri Klinik), stopnjuje O. Rous, ki je lahko tako v vlogi tretjega kitarista (Nastalo bo) kot koncertnega pianista (kot se je to izkazalo ob petminutnem uvodu v skladbo Samo edini). In je tisti, ki pričara nasmeh na obraz, ko se sam po koncu skladbe Do konca sprehodi po črno-belih tipkah in po vzoru melodij iz časov 2D-risank doda čar nagajivosti.

Siddharta brez gostov
"Udarništvo" so člani skupine Siddharta prekinili sinoči, ko je Meglič vzel v roke akustično kitaro, kar je bila tudi napoved za predstavitev nove skladbe Lej Lej Lej (katere refren preprosto ostane v ušesu) in za Strele v maju, kjer je Meglič odpel tudi del, ki ga v izvirniku Damir Urban. Siddharta tako na koncert, ki je bil prvi po slabem letu (odkar so se zaprli v snemalni studio), ni povabila nobenega gosta. Samo njih pet. Med občinstvom je ostal tudi tolkalist Martin Janežič - Buco, ki je na preteklih velikih koncertih veljal za šestega člana skupine. Še največji pridih "gostovanja" je pustila skladba Mala nimfomanka, ki so jo po predstavitvi na Ritmu mladosti, ko so igrali ob boku Big Foot Mame, vzeli za svojo. In podobno jo je sinoči v izvedbi Megliča sprejelo tudi občinstvo (medtem ko se je Grega Skočir le nasmihal ob odru ob poslušanju).

Vseeno pa Siddharta ne niza zgolj uspešnic, ki bi bile na koncertu mašilo med skladbami z novega albuma. "Zdaj bomo pa zaigrali nekaj za svojo dušo. Za našo ekipo, ki jim ta šegavost velikokrat ustreza. 'Komad', ki je težek za 'plesat'. Težek za razumevanje besedila. In zelo 'fajn' za 'zaigrat'. Kaj je smisel, težko povem. Če vam izdam naslov, si sami približno predstavljajte: Phat 'motherf**** Yuppie'," je sredi koncerta razložil Meglič.

Mogoče je še največji izziv Siddharte, kako povezati skladbe, ki so nastajale v zadnjih 23 letih, da ne bi izpadle zastarele. Pri tem izkoriščajo spremembe v aranžmajih (ko Platina dobi skoraj 'vesoljske' efekte) in dejstvo, da občinstvo zna njihova besedila na pamet. Tako je dovolj, da Meglič odpoje zgolj vrstico in dvorana poje Na soncu. Vmes se lahko igrajo z jakostjo prepevanja in z Megličem skoraj šepetajo: "Ker ne verjamem v telo, rad bi te videl v srce." To sodelovanje je šlo sinoči do te mere, da je občinstvu po koncu skladbe ob vrnitvi na oder zaploskal kar sam Meglič.

Ledena sredi ledene dvorane
Tako so tudi pripravili občinstvo, da so jih priklicali nazaj na oder dvakrat. Stali so tudi, ko so se prižgale luči v upanju na tretji podaljšek. Prvi je bil nostalgičen s trojčkom Samo edini-Napalm 3-Ring. "Všeč mi je vaš zvok, všeč mi je vaša energija. In posebej vaš f**** rokenrol," se je zadrl Meglič še enkrat več pred trenutkom, ki je zaznamoval večer/noč: ko je več tisoč grl v ledeni dvorani Hale Tivoli prepevalo Ledeno.

"Danes sem prav vesel, ker je prvič na takšen 'špil' prišel tudi moj sin. Osem let star. Če je zdržal do 'zdle': 'Sin, rad te imam. Na zdravje.' In na zdravje tudi vsem vam. Na lepe spomine, na vroče poletje. Na 'pirček' in 'špricerje'. Na gola telesa in nekaj, česar v ledeni dvorani še nismo imeli - z vami. Naredimo en fantastični piknik. 'Zdle'," je poudaril Meglič, tik preden je skupina spisala nove spomine in so se po Hali Tivoli razširili konfeti in milni balončki nad Siddhartino 'rokenrol familijo'.

Klavdija Kopina, foto: Borut Živulović/Bobo
Prijavi napako
Komentarji
jasej1
# 15.09.2018 ob 12:27
Siddharta je daleč od tega, kar je bila, a dejstvo je, da je izjemno težko držati visok nivo 20+ let. Mislim, da se trudijo biti z vsakim albumom izvirni, dosti eksperimentirajo. Vedno jim ne uspe, je pa, vsaj po mojem mnenju, še vedno na vsaki plati kakšna dobra pesem. Zaradi prvih treh, štirih albumov pa je za moje pojme Siddharta še vedno najboljša slovenska skupina. Seveda pa so glasbeni okusi različni.
Sujo
# 15.09.2018 ob 13:04
Siddharta so zakon. Po luknji so se z Infro in Ultro, sploh pa Medrevesi res dvignili, produkcijsko pa prekašajo čisto vse na širšem geografskem področju. Ampak, kljub temu, da je Ledena res fantastična, bi na tem špilu res, RES pogrešal Orion Lady. Ta je pa brezčasna.
gospod iskreni
# 15.09.2018 ob 12:24
Pac če nekomu zvok ni vsec, to se ne pomeni da so slabi
martin112
# 15.09.2018 ob 12:50
Tisti koncert 11 let nazaj je bil legendaren. Na žalost sem polovico časa preživel na WCju zarad pokvarjenega Horsa.
zmajmun
# 15.09.2018 ob 12:17
še vedno so dobri, ti si sam starejše komade večkrat slišu pa so ti bolj pri srcu...
krjen3
# 15.09.2018 ob 12:34
Kako so slabi, kar ne morem verjet

Pretiravaj no. Ja prva dva albuma sta bila ekstra klasa za Slovenijo, ampak glej, časi se spreminjajo in na takšnem nivoju pač ne more band večno ostati. Sploh pa niso tako katastrofalni, so poslušljivi, niso pa presežek. Na zadnjih albumih pogrešam malo več žaganja, vendar tako so se pač odločili. So pa koncerti solidni in glej, folk jih še vedno posluša in zlahka so napolnili ledeno dvorano Tivoli. In v Sloveniji pač ni veliko boljšega tako da ne razumem kritik.
Emmure
# 15.09.2018 ob 12:29
eni tu ne znate v svojem življenju nič druga kot kritizirat,ste pa sami vredni vse kritike. ti as_if si kakšen strokovnjak za Siddharto??ne cenite dela,truda...lenuhi pač.
Nisem fan Siddharte,poslušam,death,grindcore,nois
e,thrash..ampak imam spoštovanje do nekoga,ki ustvarja,za razliko od drugih,ki samo uničujejo.
Sujo
# 15.09.2018 ob 13:51
ker so rime tiste ki štejejo? Potem pa, uživaj v Naivni nežiki, tam imaš fenomenalne rime.

Men ni jasno od kod v Sloveniji tolk enga sovraštva, anonimnega seveda....do športnikov, do glasbenikov, do vseh, ki se trudijo.
josh k.
# 15.09.2018 ob 13:02
Še vedno do boljši kot večina slo bendov, novih in starih. Sicer je vse stvar okusa.
gospod iskreni
# 15.09.2018 ob 12:23
Pac doloceni jih vedno kritizirajo. Ampak vsa ta leta ostati na vrhu s toliko razlicnimi zanri in poskusi, to je umetnost. Ce so dolocena besedila bila malce slabsa, pa je bil instrumental tam boljsi, se sedaj zdi da je Tomi custveno zelo dozorel. Se vedno opeva svojo ljubezen Manco, ampak na lep subtilen nacin. Za nas starejse je malce omehcan zvok dobrodosel. Live pa so sigurno najboljsi band v Sloveniji
WaZpeX47
# 15.09.2018 ob 12:41
Pri bendih, ki obstajajo že toliko let, so vzponi in padci nekaj čisto normalnega. BFM so npr. bili v totalni luknji, pa njihova zadnja plata spet raztura. Itak je pa vse stvar okusa... Ne dvomim, da je Siddharta tudi jamračem in negativcem kdaj polepšala trenutek. Kapo dol.
as_if
# 15.09.2018 ob 12:13
PS: Na repertoarju ni niti ene pesmi iz ID? Arguably njihov najboljši izdelek... #sad
Arnolfus
# 15.09.2018 ob 14:08
Mah, fajn je blo.
cene vols
# 15.09.2018 ob 13:26
Ta boljš je komentar, ki pravi, da bi bend kar moral nehat...sam zato ker mu ni več všeč ...kakšna domišljavost.
Pač Siddharta ne bo nikoli več posnela Id-a, ker ga je seveda že. Dajte dojet to že enkrat.
Zdaj snema novo musko in prav je tako. Nomadi je men odličen album. Že 3x poslušal album in še vedno bend eden boljših v Slo.
gospod iskreni
# 15.09.2018 ob 16:16
Vazno da imas ti vrhunsko sirino in ne poslusas siddharte.
gospod iskreni
# 15.09.2018 ob 15:03
Na poljskem so zelo popularni. To da so v tujini nic je laz. Zavist slovenska je pac neizmerna
por
# 15.09.2018 ob 13:18
Ja lej, člouk se spreminja, na stara leta začne pač jamrat. So pač sebe vložli v muziko in ne fejkajo, da majo še zmer 15 let
cene vols
# 15.09.2018 ob 18:37
Kolk komentarjev, ki se trudijo dokazat ksko Siddharta ni vredna nič. Le zakaj komentirate? Men tud Laibach niso všeč pa jih pač ne bom komentiral. Mi pač bendi, ki samo delajo samo priredbe ne sedejo. Glede siddharte pa pač očitno še kako velja, da za dobrim konjem vedno kadi.
Mate1234567890
# 15.09.2018 ob 17:39
Res škoda da ne igrajo na koncertih več skladb iz albuma ID. Njihov daleč najboljši album skupaj z Nord. Zdaj so še Pot v X nehali igrati zadnje cajte, ko so ga prej vedno. Pa nevem zakaj, folk pozna komade iz tega albuma in bi jih ful rad slišal. Jaz sem bil že na veliko Siddhartinih koncertih pa mi je poleg Pot v X iz tega albuma uspelo slišat le še Lunanai, pa še to imel srečo haha. Še vedno čakam da mi bo uspelo slišat Stipe in Le mavrica, meni osebno njihova najboljša komada.
SpicyWeiner
# 15.09.2018 ob 15:33
martin112
Tisti koncert 11 let nazaj je bil legendaren. Na žalost sem polovico časa preživel na WCju zarad pokvarjenega Horsa.

To je pa tako, ko šparaš na robi.
ms-601
# 15.09.2018 ob 12:35
Meni je pa album dober, A.M.L.P. pa ubistvu ena slabših pesmi z albuma.
Ramus
# 15.09.2018 ob 12:10
Ledena,...
gospod iskreni
# 15.09.2018 ob 15:26
Jaz kmot najdem posnetek laibacha kjer je imel 3 ljudi na koncertu
Kobalt
# 15.09.2018 ob 12:57
ne najdem, ne najdem besed,
ko greš mimo mene,
a te ne morem objet.


Reklama > Sidarta - "Ledena"
gospod iskreni
# 15.09.2018 ob 12:14
Zadnja plata bo izvrstna, Tomijeva besedila sekajo z vrhunsko poetiko. Siddharta ne razocara, me veseli da jih tudi mlajsa publika poslusa. Pa hvala za vsa ta leta
gospod iskreni
# 15.09.2018 ob 15:24
2014 je bila najvecja turneja tam. Lani pa so imeli klubsko turnejo. Na poljskem so dejansko popularni. Zavistnez je pa drug, nisem nate meril.laibach je pa ideoloski band, ce je to ok, jih cenim in privoscim.
virus99
# 15.09.2018 ob 13:01
Kliknu sem ker sem vidil sliko ledomoža in mislil da je novica o Game of Thrones.
Celjan27
# 15.09.2018 ob 20:06
Imeli so najboljši koncert EVER - sicer se ne spomnim katerega leta je bilo, 2006? - ko je bilo na Bežigradu 20k folka in bi lahko karto prodal za 100 eur, pa sem šel raje na koncert. Še danes mi ni žal.

Po tistem koncertu je nemogoče narediti še večjega/boljšega. Razen, če bi uspeli v tujini. Kar je zelo malo verjetno. Takih bendov, kot je Siddharta je v tujini milijon.

Ampak če je uspela Albanka oz. Kosovarka Ita Ora, je vse mogoče:-)
gospod iskreni
# 15.09.2018 ob 15:32
Da ti tukaj vidis koliko ljudi je na tem posnetku. Kapo dol. Zavistnez na kubik. Sigurno bi sli posebno izdajo za Poljsko delat ker jih tam nihce ne poslusa.
gospod iskreni
# 15.09.2018 ob 15:16
Guiness imeli so celo turnejo. Sam ne bi zavistnezem prevec razlagal. Ne bi verjel, ce ne bi v Warsavi videl njihovega plakata za turnejo. Tudi ljudje jih kar dobro poznajo. Siddharo kritizirajo zato ket nihce ni niti blizu njim, niti po zvoku, niti po besedilih kaj sele popularnosti. In potem se jih kritizira, tipicno slovensko. Ce necesa ne mores preseci ga zatolci. Razumem da ti Siddharta ni vsec, da to gre na zivce, da pa reces da so slabi po 20 letih, to je pa zavist. To govorijo tisti ki potem Lepo Breno hodijo poslusat
gospod iskreni
# 15.09.2018 ob 15:10
Tomi bi ze zdavnaj nehal, če ga ne bi toliko poslusali. Denarja ima dovolj, ne rabi vec. Pa se rinejo iz cistega veselja. Dokler te ljudje se poslusajo je ok
DXM
# 15.09.2018 ob 15:04
Še enkrat, Tomi je sedaj en navaden družinski ločeni foter, z računi, deljenim skrbništvom in novo ljubico. No respect. Včasih mu je bilo dovoljeno barvanje nohtov, natepavanje 17 letnice (bodoče žene), ampak sedaj mu ne odpustimo trebuha in tega jamranja. Ni več energije, je samo še molzenje, od Dvorane do reklam za Kijo.
dharma
# 15.09.2018 ob 12:12
as_if
V bistvu so neprestano isti samo ti si se postaral in se ti je spremenilo dojemanje...
Violet33
# 23.09.2018 ob 20:30
Sem tam bila s celotno ekipo iz Poljske :) Res, na Poljskem so popularni, pa seveda ni kot Lady Gaga ;) ali "disco polo" ;) Koncert je bil odličen pa škoda da je manjkalo "Le Mavrica" in "Vojna idej"... In nova plošča mi je všeč :) Lep pozdrav iz Poljske :)
tricky
# 17.09.2018 ob 09:47
Sem jih poslušal veliko zdaj pa nič več, nekako ne sedejo. Pustimo to.
Če lahko pokomentiram malo post @zapravico: Nekako se strinjam s tabo. Za naše razmere imamo kvalitetne rock skupine, ampak takoj ko preidemo v npr. sosednjo Italijo smo pokončani.
Zakaj ni novih skupin?
1. Telefon, google itd. se popolnoma strinjam.
2. Težko je pridobiti ljudi za skupino
3. Ogromno skupin razpade, ker ne dobijo priložnosti. Če pogledamo razne Slo dogodke, večinoma so ene in iste skupine. Ok izbire ni veliko. Ma če že more bit BMF,, izberi še 2 začetni pred-skupini naj se malo predstavijo. Je pa tudi res, da imaš ljudi/skupine, ki mislijo, da bodo za koncert dobili visoko plačilo. Če imaš skupino z par koncerti na leto, ne moreš pričakovat, da boš prijel neko visoko plačilo. Jaz igram v bendu, ma ni mi prišlo na pamet, da bi vprašal za plačilo. Je pa vsekakor je lepo če dobiš kakšen € oz. kakšno pivo na račun organizatorja.
4. Glasbena kultura je na nizkem nivoju pri nas. Kar je novo se večinoma "popljuva". Sej ne rečem, da vse kar je novo je dobro, ampak namesto "pljuvanja" malo spodbude.
Mauquin
# 17.09.2018 ob 01:14
Sicer njihovih besedil nikoli nisem razumel, gre pa v uho to je pa res.
Mi gredo pa kdaj močno na živce obiskovalci takih in drugačnih koncertov, ki pridejo, da se pokažejo.

Obiskal sem Rolling Stonese in moram reč, da nekateri obiskovalci tega koncerte prekomerno pijejo že pred koncertom. Tako, da se niti ne zavedajo kje so med koncertom, da ne govorim koliko folka je odhajalo 20 min do konca koncerta že domov, da ne bodo v gužvo padli.

Tok o tem zakaj so prišli tja, da ne omenjam ljudi, ki poznajo 2 slovenski skupini in se majo za prave odklopljene rokerje, ter se pri svojih 45 letih obnašajo kakor 13 letniki.

ASAF AVIDAN je imel lansko leto v Kinu Šiška top koncert, lahko brez zadržkov še dodam da ima Kino Šiška najboljše ozvočenje daleč naokoli. Me je pa motil Gušti un od Polone, ki je stal 4 m od ograje in bil pameten za 4. Do takrat sem ga imel za slovenskega Thoma Yorka no od takrat dalje pa sam za ....
Mate1234567890
# 16.09.2018 ob 00:09
Drgač pa malo pofailan zaključek z Ledena, Piknik, Medrevesa. Zaključit koncert s samimi baladami? Not good.
por
# 15.09.2018 ob 17:24
Haha, mi smo se konec oš in v srednji pogovarjali "kaj pa ti poslušaš" in debatirali kdo je dobr muzikant, ko so bilixnekateri pijani pa so krulili kako se je nek glasbenik "prodal:... Torej vas je tuka polovica pijanih ali pa ste samo otročji.
izo
# 15.09.2018 ob 17:24
samovšečni stari prdci.

uf, staramo se, lol...
gospod iskreni
# 15.09.2018 ob 15:36
To je bila klubska turneja. V klub ne gre vec ljudi. Bom se nehal z zavistnezem prepriat. V glavnem manj zavisti v Noctiferiji pa boste bolj popularni
gospod iskreni
# 15.09.2018 ob 15:19
Od najvecjega zavistneza kolegi na poljskem seveda ne poznajo siddharte. Bi bilo cudno. Ko si omenil nocitiferijo vem kdo si. Tam je en tipicni zavistnez ki sovrazi siddharto.
clio1999
# 15.09.2018 ob 14:09
Siddharta je OK, naredil so par dobrih oz. za SLO celo izjemnih komadov, ampak npr. A.M.L.P. je po moji skromni oceni ne samo zanic, ampak prav nadlezen.
www
# 15.09.2018 ob 13:45
Se vedno opeva svojo ljubezen Manco, ampak na lep subtilen nacin

Zakaj pa ne bi na tem albumu bilo kaj namenjeno tudi Tari ?
SKing
# 17.09.2018 ob 08:51
zapravico - težko je jasno definirati, kaj je dober rock band. Je to band, ki dela glasbo za lastno dušo in je všeč 100 ljudem ali je to band, ki je komercialen in ima 50.000 obiskovalcev na koncertu? (govorim globalno, v Sloveniji itak ni prostora za 50.000 obiskovalcev :-) ).

Pač pri glasbi je tako - če želiš od nje živeti, se vsaj delno komercializiraš. Če želiš obogateti, se moraš zelo komercializirat. Tako da...težko biti pameten :)
Ljubiljančan
# 16.09.2018 ob 12:20
Verjetno "od tod".
SKing
# 16.09.2018 ob 08:22
Mare63 - no, neke stvari pa je treba tu tudi vedeti.

Laibach so svetovno znana skupina in so v svetovnem merilu absolutno bolj znani kot Siddharta.

Koala Voice in Siddharta - to dvoje pa bo bolj težko primerjati.

Eno stvar se moramo zavedati - Siddharta živi od glasbe, zato marsikdaj tudi naredi kakšno skladbo všečno publiki. Nekatere skupine ustvarjajo le in zgolj za dušo. To je ogromna razlika.

Podobno je s pisanjem knjig. Ljudje, ki jih pišejo za dušo in vedo, da od prodaje knjig ne bodo niti pokrili stroškov, so eni. Ljudje, ki živijo od tega - so drugo.
Mate1234567890
# 16.09.2018 ob 00:04
@Celjan27

Rita Ora je uspela, ker živi v VB. Če bi živela v Sloveniji ali na Kosovu verjemi da ne bi. Siddharta je po mojem mnenju daleč najboljši band v Sloveniji vseh časov, in po kvaliteti nič ne zaostajajo za najbolj znanimi svetovnimi rock bandi ki so nastali v letih 2000-2015. Če bi delovali npr. v ZDA ali VB sem ziher da bi polnili dvorane vsaj za 5000 folka al pa še več po svetu. Ampak ker pač živijo v Sloveniji, je skoraj nemogoče da bi uspeli v tujini. So si pa sami krivi, morali bi po izidu plate Rh- imeti jajca, ter se preseliti v London ali ZDA, ter probati tudi v tujini. Bi pač na začetku igrali po klubih, pa če so iz pravega testa bi jim lahko uspelo. Zdaj je pa jeba, so že malo pozni, ker so stari že 40+ in pri takih letih je težje uspeti kot nekemu mlademu bandu.

@www

Ja lahko bi šli v Stožice, in bi verjetno res nafilali 8000, vendar pomojem raje igrajo pred polnim Tivolijem, kot na 2/3 polnimi Stožicami. Sicer pa grejo zdaj na turnejo po vseh večjih mestih v Sloveniji, tako da jih bo še tu gledalo kar nekaj tisoč ljudi. Grejo pač na turnejo po dvoranah po celi Sloveniji, namesto da bi naredili en koncert v Stožicah.
www
# 15.09.2018 ob 23:04
Tole kavčarstvo me spominja na citat Boscarola

https://www.pipistrel.si/news/ivo-boscarol-je-izrekel-bob-leta-2015

Že od uspeha Ledene mi ni jasno, zakaj ne gredo v dvorano Stožice. Če so BFM po 25 letih 8 0000 nafilali, če je Magnifico res napolnil, če bo (domnevam) Plestenjak tudi kakih 8 000, ni variante, da njim ne bi uspelo.
dukeslander
# 15.09.2018 ob 15:45
A so mel kdaj kakšen koncert v tujini, razen slo manjšini v italiji ali avstriji?
Guinness
# 15.09.2018 ob 15:05
Jaz sem se jih enostavno naveličal. Končajo eno turnejo, pa gredo na drugo. Končajo drugo turnejo, pa gredo na akustično turnejo. Na majhnost Slovenije to pomeni, da jih je povsod polno.

Ampak ok, ljudje jih še vedno radi poslušajo. Osebno pa mi kar malo mine, ko vidim reklamo za kak festival ali dogodek, kot glavnega izvajalca pa napisano Siddharto.
Kazalo