Skupino poleg Tylerja sestavljao še kitarista Joe Perry in Brad Whitford, basist Tom Hamilton in bobnar Joey Kramer. Foto: Reuters
Skupino poleg Tylerja sestavljao še kitarista Joe Perry in Brad Whitford, basist Tom Hamilton in bobnar Joey Kramer. Foto: Reuters

Steven Tyler, vodja priljubljene skupine, ki je bila leta 1970 ustanovljena v Bostonu, je v intervjuju s Howardom Sternom razkril, da se bodo Aerosmithi prihodnje leto dokončno poslovili.

"Obožujem Aerosmithe, ampak čas je za slovo, s skupino je konec. Pripravljamo poslovilno turnejo," je pojasnil Tyler, ki zagotavlja, da se člani skupine med seboj še vedno odlično razumejo. Hkrati se je pošalil, da bi poslovilna turneja "lahko trajala večno".

Tylerjeva managerka Rebecca Warfield je dodala: "To ne pomeni, da bo skupina razpadla, Tyler bo vedno vodja Aerosmithov, največje ameriške rockovske skupine. Aerosmithi bodo ostali njegova prva ljubezen."

Tyler se posveča solistični karieri
68-letnik je odločitev o poslovilni turneji najbrž sprejel tudi zaradi svoje solistične kariere, s katero je polno zaseden, trenutno promovira svoj country album We’re All Somebody From Somewhere, ki bo izšel julija. Kot je razkril za revijo Rolling Stone, bo prihodnje leto od maja do septembra zaseden s svojimi nastopi, nato pa se bo odpravil še na turnejo s "porednimi fanti iz Bostona", kot nekateri imenujejo Aerosmithe.

Skupina je v zadnjih 45 letih odigrala več kot 2.000 koncertov, v zadnjih sedmih letih pa so se odpravili na šest turnej.