Lupita kraje ni želela komentirati. Foto: Reuters
Lupita kraje ni želela komentirati. Foto: Reuters

Poročali smo, da je kreacijo Calvina Kleina, okrašeno s kar 6.000 biseri, neznanec ukradel iz igralkine hotelske sobe v Hollywoodu.

Stilisti so potrdili, da so že večkrat izvedeli za krajo zvezdniških oblek, saj se na črnem trgu zanje lahko iztrži veliko denarja, nekatere pa so po njihovih besedah "tako zaželene kot van Goghova dela".

Dražbeniki pa so opozarjali, da bo obleko zelo težko neopazno prodati, saj jo je ustvaril priznan oblikovalec, nosila pa jo je hollywoodska zvezdnica. "Da bi jo nekdo ukradel le zaradi biserov, pa tudi ni verjetno, pravi, saj za njih ne bi iztržil veliko. Biseri nimajo visoke cene razen vrhunski biseri Mikimoto. Če bi bila obleka narejena iz njih, pa bi bila vredna več milijonov dolarjev," je pojasnjeval Bryan Abbott iz dražbene hiše Los Angeles Auction House.

Kreacija Calvina Kleina v vrečki za smeti
A tatovi se o tem očitno niso vnaprej pozanimali, saj so kreacijo ukradli prav zaradi biserov. Tabloid TMZ namreč poroča, da je v uredništvo poklical tat obleke in povedal, da jo bodo našli v črni vreči za smeti na stranišču hotela v hotelu London West Hollywood.

Pojasnil je, da je iz obleke odstranil dva bisera in ju odnesel v neko zastavljalnico v središču Los Angelesa, kjer pa so mu povedali, da nista prava, zato je sklenil, da s samo obleko nima česa početi in jo bo preprosto vrnil.

Pri TMZ-ju so o klicu obvestili policijo, tam pa so potrdili, da informacijo preverjajo, da pa najdena bela res spominja na tisto, ki jo je nosila gospodična Nyong'o.