Lupitin predstavnik je dejal, da kraje Lupita ne bo komentirala. Foto: EPA
Lupitin predstavnik je dejal, da kraje Lupita ne bo komentirala. Foto: EPA

Kreacijo, okrašeno s kar 6.000 biseri, je neznanec ukradel iz igralkine hotelske sobe v Hollywoodu, zadevo pa že preiskuje policija. "Gospe Nyong'o v času kraje ni bilo v sobi," je za Reuters povedal šerifov predstavnik John Mitchell.

Obleka, ki je po besedah 31-letne Lupite nekakšen "fluiden poklon morju", je vredna kar 150.000 dolarjev, nastala pa je pod taktirko kreativnega vodje Francisca Coste.

Dogodek ne preseneča stilistke Mary Alice Stephenson, ki je že večkrat izvedela za krajo oskarjevskih in drugih zvezdniških oblek. Povedala je, da se lahko za takšno obleko na črnem trgu iztrži veliko denarja: "Nekatere obleke so tako zaželene kot Van Goghova dela."

Bryan Abbott iz dražbene hiše Los Angeles Auction House pa meni, da bo obleko zelo težko prodati, saj jo je ustvaril priznan oblikovalec, nosila pa jo je hollywoodska zvezdnica: "Morali bi jo zakopati za več sto let." Da bi jo nekdo ukradel le zaradi biserov, pa tudi ni verjetno, pravi, saj za njih ne bi iztržil veliko: "Biseri nimajo visoke cene, razen vrhunski biseri Mikimoto. Če bi bila obleka narejena iz njih, pa bi bila vredna več milijonov dolarjev."