Generalna volilna skupščina mednarodne plesne zveze IDO. Foto: Michael Wendt
Generalna volilna skupščina mednarodne plesne zveze IDO. Foto: Michael Wendt

Na Danskem je 23. in 24. junija potekala generalna volilna skupščina mednarodne plesne zveze IDO. Plesno zvezo Slovenije, sekcijo za moderne tekmovalne plese (MTP), je zastopala predsednica sekcije MTP Johnson Kocjančičeva, ki je bila izvoljena v predsedstvo IDO-ja, in sicer je postala podpredsednica IDO-ja.

Čeh Marian Šulc, nekdanji član predsedstva IDO-ja, je bil imenovan za direktorja festivala IDO-ja. Novi predsednik Special Couple Dance Departmenta je Klaus Hoellbacher iz Avstrije. Kirsten Dan Jensen (Danska), Billu Fowlerju (ZDA), Veliborju Srdiću (BiH) in Hani Švehlovi (Slovaška) pa se je podaljšal mandat, saj so bili znova izvoljeni na svoje položaje.

Prvi plesni koraki z Mojco Horvat
Kocjančičeva je sicer tudi koreografinja in predsednica izvršnega odbora sekcije za moderne tekmovalne plese pri Plesni zvezi Slovenije (PZS), ki skrbi, da na tekmovanjih vse poteka brez zapletov.

Svoje prve plesne korake je naredila v plesni šoli Kazina pod okriljem Mojce Horvat, ki je ostala njena plesna učiteljica in mentorica še vrsto let. Vzporedno je izpopolnjevala svoje plesno znanje v baletni šoli, pozneje v srednji baletni šoli v Ljubljani. Bila je stalna plesalka v vseh odmevnejših televizijskih oddajah, vidimo pa jo lahko plesati tudi v filmu Poletje v školjki 2. del.

Najodmevnejši rezultati:
- večkratna državna prvakinja v show plesih in stepu,
- večkratna evropska prvakinja kot solistka, v paru in v formaciji Mojce Horvat v različnih kategorijah,
- drugo in tretje mesto na svetovnem prvenstvu v show plesih;


Svojo zdajšnjo plesno pot nadaljuje kot pedagoginja in mentorica, njeni učenci pa na plesnih tekmovanjih posegajo po najvišjih mestih. Kot koreografinja je sodelovala pri več projektih in tekmovanjih v Sloveniji in tujini. Leta 2003 je bila ena izmed koreografov koncerta skupine Siddharta na nogometnem stadionu Bežigrad v Ljubljani, sodelovala pa je tudi s pevkama Alyo in Ylenio.

V Kopru in v Sežani je odprla svojo lastno plesno šolo Fiona, v kateri združuje tako začetnike kot vrhunske plesalce in tekmovalce, odrasle, mladino in otroke. V plesni šoli poleg Kocjančičeve poučujejo še nekateri drugi plesni pedagogi z izjemnimi rezultati z domačih in tujih plesnih tekmovanj.