Foto:
Foto:
Za izpustitev se je zavzel tudi iraški predsednik.

V sporočilu, ki ga je objavila na neki spletni strani, je italijanski vladi dala na voljo 24 ur, da odgovori na zahteve, drugače nikoli ne bo izvedela o usodi talk.

Humanitarni delavki Simono Torreta in Simono Pari so ugrabili v torek, Rim pa je na Bližnji vzhod poslal delegacijo, ki bo iskala podporo pri pogajanjih za njuno izpustitev.

Javar pozval k izpustitvi
Za izpustitev Italijank se je med obiskom v Rimu zavzel tudi začasni iraški predsednik Gazi Al Javar in obsodil barbarske napade na tujce v Iraku. Al Javar se je srečal z italijanskim premierjem Silviom Berlusconijem in mu obljubil, da bodo iraške oblasti naredile vse za osvoboditev talk.

Protesti v Rimu
V Rimu naj bi se zvečer zbralo več deset tisoč Italijanov in zahtevalo izpustitev njihovih sodržavljank, po več mestih pa naj bi prižgali sveče. Demonstracij naj bi se udeležilo več političnih in verskih voditeljev ter predstavnikov humanitarnih organizacij in sindikatov.

Francoski zunanji minister Michel Barnier pa je dejal, da sta po nekaterih informacijah francoska novinarja živa, tako da francoske oblasti še vedno upajo na njuno izpustitev.