Malega šolarja je bilo strah, da bosta starša na roditeljskem sestanku izvedela za njegove slabe ocene, zato se je odločil, da jima bo z
Malega šolarja je bilo strah, da bosta starša na roditeljskem sestanku izvedela za njegove slabe ocene, zato se je odločil, da jima bo z "ugrabitvijo" preprečil udeležbo. Foto: BoBo

Deček je očetu najprej poslal sporočilo SMS, v katerem je napisal, da ga je nekdo ugrabil na ulici, ko je odnašal smeti. Nato ga je še poklical in mu s pridušenim glasom povedal, da je zaklenjen v prtljažniku "modrega seata".

Oče, ki je policist v manjšem kraju Xinzo de Limia v pokrajini Galicija na severozahodu Španije, je obvestil kolege, ki so na širšem območju postavili zapore, poroča The Telegraph. Policija je sprožila obsežno iskalno akcijo, obvestili so tudi portugalsko policijo, če bi ugrabitelji hoteli pobegniti čez mejo. Možem postave so na pomoč priskočili tudi lokalni mediji ter na svojih spletnih straneh takoj objavili novico o pogrešanem šolarju in prosili za pomoč javnosti.

Po dveh urah iskanja pa je oče opazil, da so izginili ključi drugega družinskega stanovanja, kjer se je, kot so ugotovili pozneje, ves ta čas skrival deček.

"Ugrabljeni" fantič je pojasnil, da se je zbal, da bosta šla starša na roditeljski sestanek in videla njegove slabe ocene, zato je želel odvrniti njuno pozornost.